Imagini dure cu momentul în care o mașină intră în protestatarii pro-avort din Statele Unite

O camionetă a intrat în mai mulți activiști pro-avort din Statele Unite, în Iowa, pe măsură ce protestul declanșat a devenit din ce în ce mai violent.

Protest pro-choice în Statele Unite
Protest pro-choice în Statele Unite

Vehiculul de culoare neagră a intrat direct într-un grup de protestatari, în ciuda țipetelor de ajutor și frică. 

O persoană a fost prinsă de mașină și, printr-un miracol, a scăpat de furia bărbatului ce se afla la volanul camionetei. 

Asta nu se poate spune și de alt protestatar, ce a fost călcat pe picior de șoferul ce dorea să facă mai multe victime. O altă persoană a fost accidentată grav, fiind necesare îngrijiri medicale. Chiar și așa, viața ei nu a fost pusă în pericol. 

Legile anti-avort au fost puse în aplicare în SUA

Ca notă informativă, protestul a fost declanșat în urma decizie Curții Supreme a Statelor Unite de a interzice avortul, după aproximativ 50 de ani în care femeile aveau control asupra corpului lor. 

Protestele sunt prezente în aproape toate statele în care această lege a fost semnată și adoptată de către Guvern.

Printre cele mai importante state ce au fost luate pe nepregătite de proteste se numără Washington DC, Phoenix, New York City sau chiar Los Angeles. Activiștii prezenți la protest imploră administrația Biden să renunțe la această decizie. 

Află mai multe despre acest subiect: Administraţia Biden a dat în judecată statul Texas, pentru a bloca interzicerea avorturilor

Violențele nu se termină aici. În Arizona, polițiștii au fost nevoiți să arunce cu grenade lacrimogene în protestatari, deoarece încercau să intre în clădirea Senatului din Phoenix. Nicio persoană nu a fost rănită în urma violențelor dintre forțele de ordine și civili. 

Citește mai mult și despre legile anti-avort din Europa: Încă o decizie controversată iscă scandal în Polonia. Autoritățile vor să înregistreze toate femeile însărcinate

Aproximativ 25 de persoane au fost arestate în New York City, după ce 17.000 de protestatari au ajuns în Washington Square Park, în drum spre Grand Central Station, Times Square și parcul Bryant. 

Guvernul predominant conservator a dat doi bani pe decizia din 1973 a cabinetului de la vremea respectivă, care avea în vedere dreptul femeilor la avort, specificând că dreptul acesta poate fi restricționat sau interzis la decizia statelor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net