În ce țară se află cel mai înalt pod de cale ferată din lume! Întrece Turnul Eiffel

Acest pod a fost construit recent și încă nu a fost inaugurat. Abia de la sfârșitul anului, turiștii se pot bucura de el.

Podul Chenab are 359 m înălțime

Podul va fi deschis la sfârșitul anului (Foto: Wikipedia.org)
Podul va fi deschis la sfârșitul anului (Foto: Wikipedia.org)

India a construit cel mai înalt pod de cale ferată din lume. Chenab are 359 m înălțime și depășește chiar și Turnul Eiffel (330 m). Podul este situat în regiunea Kamu și va conecta valea Kashmirului de India Continentală.

Anterior, singura rută terestră care lega părțile Kashmir cu restul țării era șoseaua națională Srinagar-Jammu, de 300 de kilometri, care se închide în timpul iernii.

„Avem o mulțime de probleme când traversăm drumul”, a declarat Anil Kumar Mehendru, vicepreședintele New Kashmir Fruit Association, pentru CNN. „Odată ce vom fi conectați cu trenul de restul Indiei, va fi un mare impuls pentru această industrie, agricultură și fructe.”

Chenab va fi deschis vizitatorilor începând cu decembrie 2023 sau ianuarie 2024, a declarat Ministerul Căilor Ferate într-un comunicat de presă. Acesta va stimula sectoarele industriale și agricole ale regiunii, permițând conectivitatea feroviară pe orice vreme între vale și restul Indiei, spun experții. Podul din nordul Indiei are 1,315 metri lungime, iar proiectul a fost început în 2002.

Sushant Singh, membru senior la Centrul de Cercetare a Politicii din India, a declarat că podul are și implicații politice, deoarece este văzut ca „un mijloc de integrare a Kashmirului în India”.

Potrivit lui Singh, „speranța din punct de vedere istoric” a fost că legătura feroviară, inclusiv podul Chenab, va face Kashmirul „să se simtă mai mult ca parte a Indiei”.

Dar Singh a declarat că „rămâne de văzut” dacă podul și legătura feroviară este considerată pozitivă de către Kashmir, având în vedere că „în ultimii ani, Kashmirul a fost subminat de politicile luate de prim-ministrul Modi și guvernul său. care i-au înstrăinat cu adevărat pe oameni”.

În 2019, India a revocat o prevedere constituțională care acordă părții din Kashmir controlate de indieni autonomia de a-și stabili propriile legi. Porțiunile de sud și de est ale regiunii cunoscute anterior ca statul indian Jammu și Kashmir au devenit două teritorii separate ale uniunii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net