În Spania se închid școlile din cauza caniculei. Cu ce temperaturi se confruntă țara

Spania se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate pentru a doua lună de toamnă. Obișnuită cu temperaturi primăvăratice în sezoane precum toamna și iarna, zilele acestea localnicii din Insulele Canare au fost doborâți de căldura neașteptată. Autoritățile au decis închiderea școlilor, temperaturile, fiind greu de suportat.

Canicula in Spania - val de caldura FOTO Profimedia

39 de grade la umbră în Spania

Autoritățile din Insulele Canare au decis închiderea temporară a școlilor din cauza temperaturilor foarte ridicate din acest arhipelag, înregistrându-se un record absolut cu 39 de grade la umbră în cea de-a doua lună de toamnă.

Din cauza căldurii excesive, în Tenerife a izbucnit un incendiu violent de vegetație.

Arhipelagul cu șapte insule, situat în Atlantic, în largul coastei de nord-vest a Africii, se confruntă în mod obișnuit cu temperaturi asemănătoare primăverii pe tot parcursul anului, dar acum temperaturile au crescut la aproximativ 38-39 grade, scrie RTE.

Mercurul a atins ieri la umbră 38,5 grade Celsius în Adeje, în sud-vestul insulei Tenerife, și 37,8 în Arucas, în nordul insulei vecine Gran Canaria, potrivit agenției meteorologice din Spania.

Caniculă până la finalul săptămânii

Cum prognoza meteo arată caniculă toată săptămâna, ministrul Educației din Canare, Poli Suarez, a anunțat că toate cursurile vor fi suspendate miercuri și vineri. Joi este o sărbătoare legală în Spania, aşa că oricum elevii nu mergeau la ore.

Presa locală a relatat mai multe cazuri de elevi care au leșinat sau au suferit insolație în ultimele zile.

Temperaturile ridicate au dus la reaprinderea unui incendiu din nord-estul insulei Tenerife.

Incendiul a izbucnit pentru prima dată la mijlocul lunii august și a fost declarat sub control pe 11 septembrie, dar nu a fost niciodată stins complet. Mici incendii au continuat să se aprindă periodic în aceeași zonă, din cauza vântului și a căldurii.

Pe măsură ce temperaturile globale cresc din cauza schimbărilor climatice, oamenii de știință au avertizat că valurile de căldură vor deveni mai dese și mai intense.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net