„Închisoarea canibalilor”. Deținuții consumă cadavrele colegilor morți pentru a supraviețui

Ultima actualizare:

O închisoare africană a fost descrisă ca fiind „iadul pe pământ", după ce deținuții au vorbit despre condițiile îngrozitoare în care trăiesc, scrie adevărul.ro. Cei închiși acolo ar fi obligați să mănânce cadavre în putrefacție. 

Închisoarea grozei se află la periferia capitalei Rwandei, Kigali Foto: Shutterstock
Închisoarea grozei se află la periferia capitalei Rwandei, Kigali Foto: Shutterstock

Deținuții sunt fortați să mănânce cadavre

Deținuții din închisoarea Gitarama din Rwanda, care a fost etichetată drept una dintre cele mai periculoase din lume, ar fi forțați să mănânce cadavrele altor deținuți pentru a supraviețui. Unii dintre cei mai violenți infractori din țară, inclusiv violatori, tâlhari și criminali, zac în interiorul zidurilor aglomerate. Se pare că există chiar unele temeri că unii dintre acești oameni sunt complet nevinovați.

Unde se află închisoarea groazei

Închisoarea grozei se află la periferia capitalei Rwandei, Kigali, și a fost construită în 1960 ca locuință pentru muncitorii britanici care se aflau în țară. Ulterior, a fost transformată în închisoare și proiectată pentru a găzdui peste 400 de prizonieri.

Închisoarea cu aproape de 50.000 de deținuți

În prezent, deține peste 7.000 de deținuți, iar la apogeul său, după oribilul genocid rwandez de la mijlocul anilor 1990, se estimează că a deținut mai aproape de 50.000 de deținuți. Bărbații stăteau pe unde puteau, iar unii chiar dormeau în latrinele deschise, îmbibate în ape uzate umane.

Deținuții din închisoarea Gitarama din Rwanda Foto: newsflash
Deținuții din închisoarea Gitarama din Rwanda Foto: newsflash

38% suferă de urmările bătăilor, inclusiv oase rupte și urme de mușcături

Mâncarea nu este singura problemă. Cu atât de mulți bărbați înghesuiți în condiții insalubre, bolile sunt numeroase. Brigitte Troyon, de la Comitetul Internațional al Crucii Roșii, care oferă asistență medicală în închisorile din Rwanda, a declarat: „Jumătate de oameni mor în Gitarama în fiecare zi. Dacă izbucnește o epidemie, nu se știe câți ar putea muri”.

Deținuții au nevoie frecvent de ajutor medical. Dintre cei care sunt trimiși frecvent la un spital din apropiere, 38% suferă de urmările bătăilor, inclusiv oase rupte și urme de mușcături, în timp ce alți 41% au picioarele putrezite din cauza faptului că au stat desculți pe solul murdar și plin de fecale.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net