Inteligența artificială va fi folosită pentru a „prezice infracțiunile viitoare”. Care este prima țară ce vrea să pună în aplicare această măsură

O țară din America de Sud are în plan să folosească inteligența artificială pentru a „prezice infracțiunile viitoare, o măsură care, potrivit experților, ar putea amenința drepturile cetățenilor. Mai exact, este vorba despre Argentina.

Argentina, țara care va folosi inteligenţa artificială pentru a „prezice infracţiunile viitoare”
Argentina, țara care va folosi inteligenţa artificială pentru a „prezice infracţiunile viitoare”

Autoritățile din Argentina au anunțat planuri de a folosi inteligența artificială pentru a „prezice infracțiunile viitoare”. Președintele argentinian de extremă dreapta a țării, Javier Milei, a creat o unitate specială care va utiliza algoritmi de învățare automată pentru a analiza datele istorice și a anticipa infracțiunile.

De asemenea, unitatea va folosi un software de recunoaștere facială pentru a identifica „persoanele căutate”, să „patruleze” pe rețelele sociale și să analizeze în timp real înregistrările camerelor de securitate pentru a detecta activitățile suspecte, conform tabloidului britanic The Guardian.

De ce se tem experții

Deși Ministerul Securității susține că noua unitate va ajuta la „detectarea amenințărilor potențiale, identificarea mișcărilor grupurilor criminale sau anticiparea tulburărilor”, experții se tem că „prezicerea infracțiunilor” ar putea deveni o armă politică a statului împotriva criticilor săi. În plus, există îngrijorări legate și de modul în care informațiile vor fi folosite și de cine ar putea avea acces la ele.

„Supravegherea la scară largă afectează libertatea de exprimare, deoarece încurajează oamenii să se autocenzureze sau să se abțină de la împărtășirea ideilor sau criticilor lor dacă suspectează că tot ceea ce comentează, postează sau publică este monitorizat de forțele de securitate”, a declarat Mariela Belski, director executiv al Amnesty International Argentina.

Între timp, Centrul Argentinian pentru Studii privind Libertatea de Exprimare și Accesul la Informație a declarat că există date certe că „tehnologia a fost deja utilizată pentru a crea profilul unor academicieni, jurnaliști, politicieni și activiști” argentinieni, ceea ce, fără supraveghere, amenință viața privată.

O sursă din cadrul Ministerului Securității a declarat că noua unitate va lucra în conformitate cu cadrul legislativ actual, inclusiv cu mandatul Legii privind protecția informațiilor personale. Totodată, a adăugat că se va concentra pe aplicarea inteligenței artificiale, a analizei datelor și a învățării automate pentru a identifica modele și tendințe criminale în bazele de date ale Ministerului Securității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net