Israelul a atacat Iranul, SUA au fost notificate înainte de lovituri. Explozii în apropierea unei baze din Isfahan. VIDEO

Potrivit a trei surse citate de Reuters, Israelul a efectuat un atac asupra Iranului, iar presa de stat iraniană a raportat distrugerea unor drone în dimineața de vineri.

Israel atacă Iranul / FOTO IRGC via CNN
Israel atacă Iranul / FOTO IRGC via CNN

Potrivit unei surse, Statele Unite nu au fost implicate în atac, dar au fost notificate de Israel în prealabil.

Agenția de știri iraniană Fars a raportat trei explozii în apropierea unei baze militare din Isfahan, însă un oficial iranian a negat că ar fi fost vorba despre un atac cu rachete, spunând că exploziile au fost cauzate de activarea sistemelor de apărare aeriană ale Iranului.

Televiziunea de stat iraniană a transmis că au fost observate trei drone deasupra orașului Isfahan, care au fost ulterior distruse de sistemul de apărare aeriană. Armata israeliană nu a comentat aceste informații.

Un general american a sugerat că atacul israelian ar fi fost un răspuns calculat la acțiunile iraniene din zilele anterioare și o avertizare către Iran.

El a subliniat importanța vigilenței Israelului și a menționat că alegerea Isfahanului ca țintă ar putea fi o încercare de a demonstra capacitățile de atac ale Israelului și de a avertiza Iranul să nu mai repete acțiunile provocatoare.

07:18 Agenția iraniană de știri Mehr confirmă că mai multe explozii au fost auzite în provincia Isfahan în primele ore ale zilei de vineri. „Exploziile s-au auzit în regiunile de nord și de est ale Isfahanului, iar localnicii cred că ele se datorează sistemelor de apărare aeriană. Până în prezent, nu există pagube. O sursă informată a declarat că sunetul exploziei a fost cauzat de distrugerea a trei drone deasupra Isfahan.”

Statele Unite au fost notificate de Israel înainte de lovituri

07:26 Israelul a notificat SUA de joi că va riposta împotriva Iranului în zilele următoare, a declarat un oficial american, citat de CNN. Acesta spune că SUA nu au fost de acord. „Nu am aprobat un eventual atac ca răspuns”, a spus oficialul.

Israelul a desfășurat un atac în Iran, a declarat pentru CNN un oficial american. Atacul a venit la doar câteva ore după ce ministrul de Externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat într-un interviu pentru CNN că dacă Israelul întreprinde alte acțiuni militare împotriva sa, ”răspunsul va fi imediat și de nivel maxim”.

Explozii în apropierea unei baze din Isfahan, iranienii spun că au doborât câteva drone

06:21 Televiziunea de stat iraniană a raportat că trei drone au fost observate în cerul de deasupra Isfahanului și că sistemul de apărare aeriană a intervenit, distrugându-le.

06:18 Televiziunea iraniană a asigurat că centralele nucleare nu au suferit avarii.

06:00 Agenția de presă semi-oficială a Iranului, Fars, a confirmat exploziile din apropierea aeroportului din Isfahan și activarea apărării antiaeriene a unei baze militare. Până în prezent, nu există un răspuns oficial din partea Iranului. Isfahanul este considerat un oraș strategic, găzduind mai multe situri și baze militare, inclusiv Natanz, unde se află un centru de îmbogățire nucleară.

Zborurile comerciale au început să-și devieze rutele peste vestul Iranului vineri dimineață devreme, fără a oferi explicații, după ce o agenție de știri semioficială din Republica Islamică a relatat despre "explozii" în Isfahan.

Nota: Înțeleg că mai este un număr la finalul textului, dar nu este clar ce indică acesta. Dacă este ceva ce trebuie inclus sau modificat, te rog să specifici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net