Val misterios de sinucideri printre tinerii care au supraviețuit masacrului de la Festivalul Nova. 50 de oameni și-ar fi luat viața după ce au scăpat din mâinile Hamas

Ultima actualizare:

Aproape 50 de tineri traumatizați, care au supraviețuit atacului Hamas asupra festivalului de muzică Nova din Israel, au murit prin sinucidere în ultimele șase luni pentru că nu au putut face față tragediei, a dezvăluit marți, un supraviețuitor al masacrului. 

364 de tineri au murit măcelăriți, în timp ce se aflau la un festival de muzica / foto: captura X
364 de tineri au murit măcelăriți, în timp ce se aflau la un festival de muzica / foto: captura X

„Puțină lume știe, dar au fost aproape 50 de sinucideri printre supraviețuitorii de la Nova. Acest număr, care era adevărat în urmă cu două luni, este posibil să fi crescut de atunci”, a declarat Guy Ben Shimon, supraviețuitor al festivalului Nova, în cadrul unei audieri parlamentare pentru o comisie de audit de stat privind tratamentul aplicat supraviețuitorilor din 7 octombrie.

Mulți tineri nu au putut trece peste ce au trăit la Festivalul Nova

El a spus că mulți dintre prietenii săi care au scăpat din masacru nu și-au putut reveni după ceea ce au văzut, a relatat I24NEWS.

„Există mulți supraviețuitori care au trebuit să fie spitalizați cu forța din cauza stării lor psihologice. Prietenii mei nu se ridică din pat, nici eu”, a spus el în ebraică.

Audierea s-a axat pe presupusele eșecuri ale entităților de stat față de supraviețuitorii atacului Hamas asupra statului evreu.

Au fost formulate plângeri cu privire la o serie de dificultăți, mai ales birocratice, cu care s-au confruntat supraviețuitorii pentru a le fi recunoscute și tratate tulburările de stres post-traumatic, potrivit publicației.

„De ce ar trebui să dovedesc în mod constant ceea ce am trăit? De ce sunt obligată să revin la detaliile a ceea ce am trăit pentru ca ei să mă creadă?”, a declarat o altă supraviețuitoare, Naama Eitan, în cadrul audierii.

„Am participat la un studiu care mi-a monitorizat pulsul și alți parametri și care a dezvăluit cât de rea este sănătatea mea. Dorm în medie două ore pe noapte. În fiecare dimineață, la ora 7, retrăiesc momentele în care eram ascunsă în tufișuri, cu teroriștii trecând pe lângă mine. Nu mă mai pot deplasa singură, trebuie să fiu însoțită în permanență”, a declarat ea.

Ministerul israelian al Sănătății a declarat că nu deține informații care să confirme afirmația privind sinuciderile.

În timpul atacului, 364 de persoane au fost măcelărite la Festivalul de muzică Nova din deșertul Negev. Aproximativ 600.000 de israelieni așteaptă sprijin psihologic de la Oc. 7, a relatat i24NEWS, citând studii recente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net