Kathleen Kennedy, sora lui JFK: viață tumultoasă și un sfârșit tragic

Ultima actualizare:
Rose Kennedy (dreapta), alături de Kathleen Kennedy
Rose Kennedy (dreapta), alături de Kathleen Kennedy

Familia Kennedy, al cărei principal exponent a fost John Fitzgerald “Jack” Kennedy (JFK), a fost probabil una dintre cele mai cunoscute familii de politicieni nu doar din Statele Unite, ci din întreaga lume. Nu doar asasinarea lui John F. Kennedy a rămas într-o umbră de mister, dar întreaga sa familie a avut diverse taine legate de relațiile lor matrimoniale, iubiri secrete și rivalități.

Potrivit DailyMail.co.uk, Kathleen “Kick” Kennedy a fost cea de-a doua fiică a soților Joe și Rose Kennedy și sora lui John F. Kennedy, fiind cu trei ani mai tânără decât acesta. Kathleen era încă o adolescentă pasionată de moda din Paris pe când Hitler se pregătea să cucerească Cehoslovacia în anul 1939.

Kathleen era însă la fel de ambițioasă ca fratele ei, JFK, care visa să calce pe urmele tatălui său și să devină președintele Statelor Unite. Cea mai mare ambiție a ei era să urce pe scara socială. Ea moștenise calitățile morale ale tatălui său și potrivit afirmațiilor mamei sale, Rose, dintre toți copiii lor, Kathleen era favorita lui Joe Kennedy. Având origini irlandeze, atât Kick, cât și JFK aspirau ca statutul lor social să se ridice deasupra tuturor celorlalte familii americane romano-catolice.

Kathleen Kennedy și William Cavendish (Billy)
Kathleen Kennedy și William Cavendish (Billy)

Nu doar cei doi frați aveau astfel de ambiții. Tatăl lor, Joe Kennedy, a fost ambassadorul Statelor Unite în Marea Britanie în perioada 1938-1940 și a sperat că acest statut va lăsa în urmă discreditările sociale referitoare la familia sa. Nu se aștepta însă ca fiica lui preferată să se îndrăgostească iremediabil de lumea aristocratică britanică, de lumea palatelor, a ducilor și a duceselor și de aventuroșii băieți bogați de la acea vreme.

Povestea tragică nespusă a lui Kathleen Kennedy

Această pasiune pentru lumea engleză a ieșit la iveală în momentul în care s-a îndrăgostit de William Cavendish, Marchiz de Hartington, numit și Billy, viitor Duce de Devonshire, potrivit sursei citate. Un mariaj cu acesta ar fi făcut-o pe Kathleen, doamna Hurtington, Ducesă de Devonshire. Timpul petrecut alături de Billy i-a oferit nu stil de viață luxos și numeroase experiențe pe care nu le mai avusese până atunci.

Paradoxal, Billy a fost primul care s-a gândit la consecințele negative ale posibilului lor mariaj. S-a întrebat care va fi impactul unei căsătorii cu o femeie catolică asupra moștenirii titlului de Duce de Devonshire. Și Kathleen era conștientă de faptul că familia sa s-ar fi împotrivit acestui mariaj cu un protestant. Iubirea lor a intrat într-o perioadă de așteptare în momentul în care trupele germane au mărșăluit spre Cehoslovacia în martie 1939, încălcând astfel Acordul de la München (semnat între Germania, Franța, Marea Britanie și Italia).

Kathleen Kennedy și fratele său, Joe Kennedy Jr
Kathleen Kennedy și fratele său, Joe Kennedy Jr

În ciuda insistențelor lui Joe Kennedy, în calitate de ambasador american de a nu declara război Germaniei, englezii au înțeles că Hitler nu mai putea fi un aliat de încredere, având intenții belicoase. După începerea războiului, Billy a fost nevoit să plece pe front, dar desigur, a avut nevoie de Kathleen pentru a-i reaminti de datoria sa de soldat. Acesta a trebuit să înțeleagă că uneori, soldații, în numele onoarei, trebuie să plătească prețul vieții. Astăzi, după ce am văzut consecințele celui de-al Doilea Război Mondial, această onoare de a muri într-un război inutil este discutabilă, dar la acea vreme, oamenii încă nu își schimbaseră mentalitatea.

Rose Kennedy și fiicele sale, Kathleen și Rosemary
Rose Kennedy și fiicele sale, Kathleen și Rosemary

Din septembrie 1939, familia Kennedy s-a retras la adăpost, în Statele Unite. Kathleen s-a întors la stilul ei de viață obișnuit, în timp ce Billy s-a alăturat Forței Expediționare Britanice din Franța după ce Hitler a invadat Belgia. Kick a continuat să îi scrie lui Billy, dar în cele din urmă a înțeles că acesta începuse o relație cu o altă femeie, ceea ce a dezamăgit-o complet. Gândurile ei trebuiau de aici înainte să se orienteze către construirea unei cariere în jurnalism.

Kathleen Kennedy și William Cavendish (Billy)
Kathleen Kennedy și William Cavendish (Billy)

După aventura lui Kathleen, părea să vină rândul lui John F. Kennedy să își lase inima cucerită de iubire. El s-a îndrăgostit de Inga Arvad, o blondă voluptoasă, colegă cu Kick la redacția ziarului la care lucra. Cei doi au început astfel o relație amoroasă. Inga, de origine daneză, a fost o regină a frumuseții în țara de unde provenea, actriță și reporter la un ziar important din Copenhaga. Înainte de război, chiar a avut ocazia de a-i lua un interviu lui Hitler, care a observat acest „specimen perfect” de frumusețe nordică.

Kathleen Kennedy, în Londra
Kathleen Kennedy, în Londra

În decembrie 1941 a avut loc atacul de la Pearl Harbor, iar jurnaliștii care au lucrat atunci la ziarul Times Herald au fost suspectați că ar fi publicat secrete militare ale Statelor Unite. S-a descoperit că unul dintre jurnaliști era spion german, iar întâmplarea a făcut că acest spion să fie nimeni alta decât Inga Arvad, marea iubire a lui JFK. Tatăl lui, Joe Kennedy, a fost foarte categoric și convingător în a-l face pe John Kennedy să renunțe la acea trădătoare.

Nunta lui JFK cu Jackie

Când Kathleen s-a întors în Marea Britanie, l-a reîntâlnnit pe Billy. Deși acesta avusese o relație cu o altă femeie, cei doi erau încă îndrăgostiți unul de celălalt și au hotărât să se căsătorească. Copiii pe care urma să-i aibă, stabiliseră că îi vor crește în spiritul Bisericii Anglicane, pentru a diminua orice neînțelegere.

Familia Kennedy
Familia Kennedy

Kathleen nu a primit sprijin în acest mariaj decât din partea fratelui ei, Joe Jr, fiind și singurul membru al familiei care s-a prezentat la ceremonie. În ciuda iubirii arzătoare, potrivit afirmațiilor lui Kathleen, noaptea nunții a fost un dezastru din cauza „lipsei de experiență” a lui Billy. Războiul încă nu se terminase, iar viitorul Duce de Devonshire a primit ordinul de a se întoarce pe front. El a murit în 1944 în timp ce conducea un batalion în încercarea de a cuceri un oraș din Belgia. A fost împușcat în cap de un lunetist.


    Kathleen Kennedy, în LondraFoto Getty
Kathleen Kennedy, în LondraFoto Getty

Doi ani mai târziu, Kathleen a început o relație cu un alt bărbat bogat, Peter Fitzwilliam. Cei doi au sfârșit tragic și mult prea devreme într-un accident aviatic. Aceștia aveau o întâlnire cu niște prieteni la Cannes; deși a fost sfătuit să amâne călătoria din cauza vremii nefavorabile, Peter a refuzat; cel mai probabil, condițiile meteo și turbulențele au afectat avionul care s-a prăbușit în Franța. Tatălui ei i-au fost trimise imagini cu victimele pentru a confirma că persoana cu maxilarul sfâșiat și partea stângă a feței complet distrusă, este fiica sa. Niciun membru al familiei Kennedy nu a participat la înmormântarea lui Kathleen, tatăl ei ținând o cuvântare în memoria ei în Londra.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informașii interesante!

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton Printul Louis Printesa Charlotte foto getty images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Elena Lasconi primarul Campulungului   Foto Facebook ELena Lasconi jpg
Protest Calin Georgescu Foto Inquam Photos Octav Ganea (1) jpg
dating online reusit jpeg
Lac culori  jpg
FotoJet jpg
Nicuşor Dan fB jpg
image png
Marte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net