Le-au trebuit 10 ani ca să facă un hotel în munte

Ultima actualizare:

    Foto: AFP
Foto: AFP

Minunăţii chinezeşti! Hotelul Shanghai Tianmashan Pit din cariera de piatră de lângă oraşul chinez este gata. Construcţia a început în 2008, lucrările au costat 555 de milioane de dolari, iar inaugurarea va avea loc la 20 noiembrie. Primii turişti se vor putea caza aici începând cu 1 decembrie, dacă vor achita sume care pornesc de la 487 de dolari pe noapte. Însă localnicii spun că merită fiecare bănuţ.

Hotelul Shanghai Tianmashan Pit sau Hotelul Intercontinental al Minunilor Shimao sau Hotelul Shimau din Cariera de Piatră este dovada cea mai clară a victoriei omului contra naturii. Proiectul extrem de ambiţios a fost la un pas să fie abandonat definitiv în anul 2013, când proiectanţii au realizat că baza construcţiei trebuia consolidată suplimentar din cauza unor fisuri. Aşa s-a ajuns la o soluţie incredibilă: 16 etaje au fost amenajate în adâncul carierei şi doar două deasupra nivelului solului. Hotelul a fost construit la 33 km în afara oraşului Shanghai şi încă de la început arhitecţii au anunţat că „nu a fost conceput pentru a oferi privelişti panoramice asupra oraşului”.

2008
2008

2014
2014

În echipa de arhitecţi care au lucrat la proiect s-au regăsit câţiva care au lucrat la faimosul Burj Al Arab, din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Iniţial hotelul trebuia deschis în luna octombrie, dar designerii de interior nu au căzut de acord cu privire la iuluminarea acvariului adânc de 11 metri. Hotelul are şi o surpriză pentru vizitatori: două niveluri scufundate complet în piscină. Aici au fost amenajate un restaurant, o piscină de relaxare şi un centru sportiv. Hotelul se află la poalele muntelui Tianmashan şi are propria cascadă artificială amenajată în proximitatea clădirii. Practic, toate cele 337 de camere şi apartamentele de lux sunt orientate către cascadă, iar la orele dimineţii în interiorul carierei se naşte zilnic un curcubeu. Toţi turiştii care vin aici au asigurată în program o plimbare cu ghid prin Parcul Naţional Muntele Tianmashan, aflat în Songjiang. Amatorii de senzaţii tari vor putea face bungee jumping şi escaladă pe pereţii stâncoşi. Printre arhitecţii care au lucrat aici se numără şi arhitectul miliardarilor care şi-au făcut case în Londra, Martin Jochman, de la firma Atkins. Până în vara anului 2019 în interiorul craterului va fi amenajat un parc de distracţii atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Cariera de piatră a fost creată în timpul ocupaţiei japoneze din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Piatra extrasă de aici a fost folosită pentru construirea adăposturilor anti-bombardament.

Alte minunăţii chinezeşti care au şocat planeta 


    Foto: profimedia
Foto: profimedia
  • Cel mai mare pod pe mare din istoria omenirii are 55 km lungime. După nouă ani de lucrări continue, podul dintre Hong Kong-Zhuhai-Macau este deschis traficului rutier. Acesta este oficial cel mai lung pod peste mare din istoria omenirii. A costat 18,23  miliarde de dolari şi are o durată de viaţă de până la 120 de ani. La finele lunii octombrie a avut loc inaugurarea oficială. Construcţia podului  de 55 km care face legătura dintre continent şi Hong Kong a început în 2009. Au fost folosite 420.000 de tone de oţel, adică un volum suficient pentru a construi 40 de Turnuri Eiffel.


    Foto: EPA/EFE
Foto: EPA/EFE
  • Telescopul cosmic cu diametrul de 500 de metri. O altă construcţie titanică marca „Made in China” este telescopul FAST, adică „Telescopul sferic cu apertură de cinci sute de metri”. Ideea realizării acestuia a fost lansată înainte de anul 2000, construcţia a început în 2011 şi proiectul a fost finalizat într-un timp record în 2016. Radiotelescopul se află într-o depresiune din districtul Pingtang, provincia Guizhou, e cel mai mare din lume şi a descoperit până acum 24 de pulsari din adâncurile universului. Au fost cheltuiţi 180 milioane $.


    Foto: profimedia
Foto: profimedia
  • Cel mai mare pod de sticlă din lume. Podul de sticlă de deasupra canionului Zhangjiajie este la 298,7 metri înălţime şi se întinde pe o distanţă de 427 de metri. Este cel mai mare pod de sticlă din lume. Investiţia a fost de 75 de milioane de dolari şi un bilet de vizitare costă 30,9 dolari. Podul a fost inaugurat în 2016, a fost vizitat până acum de peste 80.000 de persoane anual. Podul este realizat din 99 de seturi de sticlă multistratificată de 59,94 cm. Nu au voie mai mult de 800 de persoane în acelaşi timp pe pod din motive de siguranţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
iohannis 2 jpg
jewels 1090711 1280 jpg
inmormantare masina india jpg
candidati jpg
nose cover  jpg
scriit0r 4 ani jpg
Cristian Tudor Popescu CTP FOTO Inquam Photos  Bogdan Ioan Buda jpg
pistol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net