Luptătorii ucraineni din umbră, coşmarul ruşilor. Civilii provoacă pagube imense

#Război Ucraina-Rusia

În timp ce armata ucraineană duce lupte eroice înfruntând ofensiva rusească, partizanii din rezistenţa ucraineană provoacă pagube uriaşe inamicului care le-a invadat ţara chiar dacă nu au pregătirea necesară. Jurnaliştii de la Daily Mail au vorbit cu eroii din umbră ai Ucrainei.

Trupele de rezistenţă formate din civili care au primit arme înainte de 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, duc o luptă eroică de gherilă şi de sabotare a trupelor ruseşti aruncând în aer trenuri şi convoaie cu provizii pentru soldaţii ruşi, furând arme şi chiar asasinând comandanţi ruşi.

Reporterii de la Daily Mail au stat de vorbă cu luptătorii din rezistenţa ucraineană, ”îngerii din umbra” războiului, ale căror fapte încetinesc şi slăbesc ofensiva rusească. Printre victimele rebelilor ucraineni se numără şi propagandistul prorus Andrei Şevciuk care a fost ucis duminică, în faţa casei mamei sale din Enerhodar.

Pe fondul luptelor din regiunea Donbas şi al avansării din Severodoneţk a ruşilor, partizanii ucraineni şi-au intensificat atacurile destabilizând şi provocând panică în rândul invadatorilor, informează Daily Mail.

Oamenii simpli au dobândit experienţă în atacarea şi distrugerea blindatelor
Oamenii simpli au dobândit experienţă în atacarea şi distrugerea blindatelor

Conform datelor oficiale, în oraşul Melitopol, trupele de partizani au reuşit să ucidă peste 100 de soldaţi şi au organizat un atentat cu bombă împotriva guvernatorului prorus Evgheni Baliţki. În cele peste trei luni de lupte, doctorii, profesorii, vânzătorii, fermierii şi chiar IT-iştii au învăţat să tragă cu puşca, să facă dispozitive explozive artizanale şi au devenit maeştri în luptele de gherilă, în ambuscade şi acţiuni de sabotare.

Au doborât un elicopter de 36 milioane $
Au doborât un elicopter de 36 milioane $

În Melitopol au ucis peste 100 de soldaţi  

Locuitorii din Harkov sunt gata să lupte până la moarte pentru a nu îi lăsa pe ruşi să le cucerească oraşul, informează The Sun.

”Putin este un monstru mai rău decât Hitler şi bombardamentele lui sunt apocaliptice. Ruşii nu vor să cucerească sau să elibereze, ci vor să distrugă tot”, a declarat o bătrânică ce locuieşte într-o localitate din apropierea Harkovului, care a fost complet nimicită în cele 97 de zile de bombardamente ruseşti.

”Ucraina nu poate fi cucerită pentru că oamenii nu vor să fie sub ruşi”, a declarat Igor V. pentru The Sun, după ce îşi trage cagula pe faţă şi pleacă alături de camarazii lui către ascunzătoarea dintr-un crâng de lângă Harkov.

Blindat rusesc distrus într-o ambuscadă lângă Popasna
Blindat rusesc distrus într-o ambuscadă lângă Popasna

Partizanii vin rar pe acasă să îşi vadă soţiile şi copiii pentru că se tem pentru viaţa celor dragi. Unii dintre ei cred că dronele ruseşti i-au văzut când veneau acasă şi artileria rusească le-a omorât intenţionat familiile aruncându-le casele în aer.

Luptătorii din umbră cred că Volodimir Zelenski are dreptate când spune că ”Ucraina nu va ceda niciodată, pentru că libertatea şi integritatea teritorială nu sunt de negociat cu ruşii, care distrug absolut tot”.

Primul soldat rus acuzat de viol, judecat

Prizonierii de război ruşi beneficiază de tratamente decente, nu la fel stau lucrurile de partea cea
Prizonierii de război ruşi beneficiază de tratamente decente, nu la fel stau lucrurile de partea cea

Îngrozitor! Soldatul rus Mihail Romanov, de 31 de ani, este judecat de crimă de război în absenţă după ce a intrat într-o casă din apropierea Kievului în luna martie, l-a împuşcat pe stăpânul casei, Andrei, de 35 de ani, şi apoi i-a violat soţia, de 33 de ani. Romanov face parte din regimentul 239 din cadrul diviziei a 90-a de Tancuri din Vitebsk-Novgorod şi este însurat cu Albina, au o fiică de 4 ani şi un nou-născut.

Romanov era beat în momentul în care a comis fapta şi a chinuit-o pe femeie timp de mai multe ore, a declarat pentru Daily Mail procurorul general al Ucrainei Irina Verendiktova. Autorităţile ucrainene nu ştiu dacă acuzatul mai trăieşte sau a murit pe front, însă procesul simbolic va merge până la capăt, a declarat procurorul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net