Dezastru în Ucraina: Supermarket transformat în morgă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Noi orori ale războiului provocat de Rusia au ieșit la iveală. Ucrainenii acuză forțele ocupante că ar fi transformat un supermarket din Mariupol în groapă pentru cadavre. 

Orașul Mariupol a fost distrus aproape în întregime de bombardamentele rușilor
Orașul Mariupol a fost distrus aproape în întregime de bombardamentele rușilor

Au trecut mai bine de trei luni de când Vladimir Putin a dispus militarilor ruși să invadeze Ucraina, în cadrul a ceea ce regimul de la Kremlin numește a fi „o operațiune specială”. Rusia a reușit să ocupe Mariupol, oraş-port la Marea Azov, situat în regiunea Doneţk.

„Cadavre aruncate ca la groapa de gunoi”

 Petro Andriuşcenko, consilier al primarului ucrainean al Mariupolului, susține că ocupanții ruși folosesc clădirea unui fost magazin bombardat pentru a arunca trupurile ucrainenilor decedați ca la groapa de gunoi:

„Noi descoperiri groaznice. În incinta supermarketului ‘Şiri Kum’ de pe bulevardul Libertăţii, ruşii au făcut un fel de groapă de gunoi pentru trupurile neînsufleţite. La modul literal al cuvântului. Aruncă aici trupurile ca la groapa de gunoi”, susține Andriușcenko într-o postare pe Telegram

Cadavrele despre care vorbește acesta ar fi fost scoase de ape din morminte atunci când noile autorităţi pro-ruse din Mariupol au încercat să restabilească alimentarea cu apă a oraşului, provocând inundaţii masive din cauza reţelei distruse de bombardamente.

Citește și: Ce părere are fiica lui Putin despre război. A dezvăluit tot!

De asemenea, consilierul primarului din Mariupol mai susține că, la Moscova, autorităţile au declanşat o campanie de recrutare de medici legişti pentru a-i trimite în regiune. 

„Situaţia legată de morţii din Mariupol, port strategic care s-a aflat sub asediu aproape trei luni, este o demonstraţie clară a lipsei de umanitate a invadatorilor şi ameninţă cu declanşarea unor epidemii”, mai afirmă Andriușcenko.

Peste 20.000 de morți

Mariupolul este un oraş-port strategic în sud-estul Ucrainei. Localitatea asigură un coridor terestru între regiunile Doneţk şi Lugansk, controlate de miliţiile pro-ruse, şi peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Citește și: Sute de ucraineni refuză să iasă din subteran, speriați de bombardamente

Orașul-port a fost printre primele locuri bombardate de forțele militare ale Rusiei, în cadrul invaziei declanşată la 24 februarie. Totodată, este și printre cele mai afectate locuri din Ucraina, întrucât, în urma conflictului, majoritatea clădirilor au fost distruse complet, iar cele rămase în picioare sunt grav avariate. 

Ucrainenii susțin că, potrivit propriilor estimări, peste 20.000 de localnici au fost ucişi la Mariupol în urma războiului inițiat de Rusia, oamenii fiind în cea mai mare parte înhumaţi în gropi comune.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net