O dronă din Ucraina s-a prăbușit în România

Ministerul Ap─âr─ârii Na╚Ťionale a anun╚Ťat, luni, 23 mai, faptul c─â a fost identificat─â o dron─â provenit─â din Ucraina, ├«n apele teritoriale rom├óne╚Öti.

Bayraktar TB2 Runway jpg
Aparatul de zbor comandat de la distan╚Ť─â Bayraktar

Este vorba despre o sesizare mai veche, din data de 11 mai, privind posibilitatea ca un aparat de zbor provenit din zona de conflict s─â se fi pr─âbu╚Öit ├«n ╚Ťara noastr─â.

Aparatul putea fi echipat cu armament

Autorit─â╚Ťile au intrat ├«n alert─â, exist├ónd temerea c─â aparatul de zbor ar putea fi echipat cu armament sau muni╚Ťie, din descriere exist├ónd posibilitatea ca epava s─â fie un model Bayraktar.

Cite╚Öte ╚Öi: Reac╚Ťia NATO dup─â ce drona ruseasc─â a c─âzut pe teritoriul Rom├óniei!

ÔÇ×Miercuri, 11 mai, For╚Ťele Navale Rom├óne au fost sesizate cu privire la existen╚Ťa unei epave aeriene, o dron─â, care plutea ├«n deriv─â ├«n apele teritoriale ale Rom├óniei, ├«ntr-o zon─â situat─â ├«ntre Sulina ╚Öi Sf├óntu Gheorghe, la aproximativ dou─â mile marine de ╚Ť─ârmÔÇŁ, este descris momentul ├«ntr-un comunicat remis luni, 23 mai, de Ministerul Ap─âr─ârii Na╚Ťionale.

Drona apar╚Ťine For╚Ťelor navale din Ucraina

├Än urma cercet─ârilor, sesizarea a fost confirmat─â, aparatul de zbor fiind identificat ╚Öi recuperat de autorit─â╚Ťi.

ÔÇ×Epava dronei a fost recuperat─â de o nav─â a For╚Ťelor Navale, fiind preluat─â ulterior de For╚Ťele Aeriene Rom├óne pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei ╚Öi cercetarea ├«mprejur─ârilor ├«n care aceasta a ajuns ├«n apele teritoriale ale Rom├ónieiÔÇŁ, se mai arat─â ├«n comunicatul MAN.

Cite╚Öte ╚Öi: Avion militar ucrainean interceptat ╚Öi aterizat la Bac─âu. Mesajul For╚Ťelor Aeriene Rom├óne

Din fericire, este vorba doar despre un aparat de zbor, care nu era echipat cu armament sau muni╚Ťie. Epava poart─â ├«nsemnele For╚Ťelor Navale ale Ucrainei.

S-a prăbușit la începutul lunii mai

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea M─ârii Negre, aparatul de zbor s-a pr─âbu╚Öit ├«n spa╚Ťiul aerian ucrainean, cel mai probabil ├«n cursul ac╚Ťiunilor desf─â╚Öurate ├«n perioada 7-8 mai.

Epava a fost ulterior purtat─â de curen╚Ťi c─âtre apele teritoriale ale Rom├óniei, unde a fost reperat─â ├«n data de 11 mai. La acest moment, autorit─â╚Ťile rom├óne desf─â╚Öoar─â procedurile legale de notificare a omologilor ucraineni cu privire la aceast─â situa╚Ťie.

VIDEO // O dron─â ucrainean─â de recunoa┼čtere s a pr─âbu┼čit ├«n Zagreb jpeg
O asemenea dron─â a trecut peste Rom├ónia ╚Öi Ungaria ╚Öi s-a pr─âbu╚Öit ├«n Croa╚Ťia

Acesta nu este primul caz ├«n care tehnic─â militar─â utilizat─â ├«n conflictul din ╚Ťara vecin─â ajunge ├«n Rom├ónia.

La scurt timp de la debutul conflictului, din februarie 2022, un avion supersonic ucrainean a aterizat la Bacău, aeronava fiind în cele din urmă trimisă în Ucraina.

Dron─â ruseasc─â, pr─âbu╚Öit─â la Bistri╚Ťa

├Än luna martie, un aparat de zbor f─âr─â pilot a tranzitat spa╚Ťiul aerian rom├ónesc pentru scurt timp, a ajuns la vecinii maghiari ╚Öi s-a pr─âbu╚Öit ├«n Croa╚Ťia, f─âr─â s─â fie ├«nregistrate victime.

Tot ├«n luna martie, o dron─â, ruseasc─â de aceast─â dat─â, a fost identificat─â de un bistri╚Ťean pe proprietatea sa. Nici ├«n acest caz nu au fost ├«nregistrate victime sau pagube materiale.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

gabi badalau evenimente jpg
image png
peter imre corina d─ânil─â jpg
646x404 (1) jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg