Măcelul din Ucraina, în cifre. 11.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului

#Război Ucraina-Rusia

Armata rusă a anunțat luni că va înceta focul începând cu ora 10:00 pentru a crea culoare de evacuare a copiilor, femeilor și bătrânilor din orașele sub asediu: Mariupol, Kiev, Sumî, Harkov, Bucea, Gostomel, Irpin, Zaporojie și Odessa.

Dezastru de nedescris în țara vecină, de la invazia rusească și până ieri
Dezastru de nedescris în țara vecină, de la invazia rusească și până ieri

Conform autorităților ucrainene, 11.000 de soldați ruși au fost uciși din 24 februarie, când a avut loc primul atac, și până luni, peste 290 de tancuri distruse și capturate, 46 de avioane de luptă au fost doborâte.

La distrugerile provocate se mai adaugă 68 de elicoptere doborâte, 1.000 de transportoare blindate distruse și 109 unități de artilerie.

Peste 2.000 de civili au fost uciși

La finele săptămânii trecute, autoritățile sanitare ucrainene spuneau că peste 2.000 de civili au fost uciși, însă numărul real este mult mai mare, având în vedere că operațiunile de salvare a persoanelor prinse sub dărâmături au fost întrerupte de bombardamente și de focuri de arme automate rusești, iar atacurile asupra convoaielor umanitare cu refugiați de sâmbătă și duminică au făcut zeci de victime nevinovate.

Atacurile sângeroase au fost confirmate și de Organizația Mondială a Sănătății, care a făcut un apel disperat către Kremlin să înceteze masacrul nevinovaților.

Peste 30 de localități din sudul, estul și nordul Ucrainei au fost bombardate constant de artileria rusească de la începutul invaziei. 219 școli și grădinițe au fost distruse de bombe.

Negocierile din Belarus s-au încheiat fără progrese semnificative

Din păcate, a treia rundă de discuţii dintre Ucraina şi Rusia, desfășurată în Belarus, s-a încheiat fără rezultate semnificative.

Un consilier ucrainean al Oficiului Preşedintelui Ucrainei a declarat că au existat unele „mici progrese pozitive” în ceea ce priveşte logistica culoarele umanitare, relatează BBC, citat de Adevărul.

Pe de altă parte, un consilier de la Kremlin ar fi spus că discuțiile cu partea ucraineană nu s-au ridicat ”la nivelul așteptărilor”, potrivit televiziunii din Rusia. 

Cele două părți au precizat că negocierile vor continua în zilele următoare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net