Cererile înaintate de Rusia pentru a opri războiul. Ce vor de la guvernul de la Kiev

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rusia a formulat o serie de cerinţe, pentru a opri războiul din Ucraina. Conform purtătorului de cuvând de la Kremlin, ele au fost communicate şi conducerii de la Kiev.

Oamenii încearcă să evacueze zonele atacate de armata rusă foto: AFP
Oamenii încearcă să evacueze zonele atacate de armata rusă foto: AFP

Rusia a anunţat care sunt cerinţele sale pentru a opri războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinul, Dimitri Peskov, a declarat, luni (7 martie), că trupele ruse se vor retrage de pe teritoriul ucrainean  doar dacă se îndeplinesc trei condiţii: Ucraina încetează rezistenţa, Constituţia ucraineană este modificată pentru a se recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi se recunoaşte independent republicilor separatiste Donetk şi Lugansk.

„Suntem pe cale să încheiem într-adevăr demilitarizarea Ucrainei. O vom încheia. Dar principalul este ca Ucraina să îşi înceteze acţiunile militare. Ei trebuie să înceteze acţiunile militare şi atunci nimeni nu va trage”, a declarat Dimitri Peskov

Purtătorul de cuvânt a ţinut să sublinieze că Rusia nu are alte pretenţii teritoriale de la Ucraina.

Ucraina trebuie să renunţe la aderarea la NATO

Dimitri Peskov a mai adăugat că, în plus, Ucraina trebuie să promită că nu va adera la NATO. „Ar trebui să aducă amendamente Constituţiei, conform căreia Ucraina va respinge orice obiectiv de aderare la orice bloc. Acest lucru este posibil numai prin modificarea Constituţiei.”, a completat Peskov, notează adevarul.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că aceste condiţii de încetare a conflictului armat au fost prezentate şi conducerii de la Kiev.

Conform Reuters, este prima data când conducerea de la Kremlin a dat nişte termeni clari pentru încheierea războiului început în data de 24 februarie

Declaraţiile au fost făcut înaintea celei de-a treia runde de negocieri între Rusia şi Ucriana, care vor avea loc luni, 7 martie.

Rusia nu a respectat acordul făcut în urma celei de-a doua runde de negocieri

Vineri, 4 martie, a avut loc a doua rundă de necogieri, când Rusia şi Ucraina au stabilit că vor asigura coridoare umane, pentru evacuarea civililor din zonele de luptă. 

 "Cea de a doua sesiune de negocieri s-a încheiat. Din păcate, nu avem încă rezultatele așteptate pentru Ucraina. S-a convenit doar soluția pentru organizarea de culoare umanitare", a declarat Cconsilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, membru al delegației ucrainene.

Însă, pe perioada weekendului, evacuările nu au fost posibili, pentru că armata rusă a atacat civilii care încercau să părăsească oraşele aflate sub asediul rusesc. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.  

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net