MAE, avertisment de ultimă oră. Ce trebuie să știi, dacă vrei să pleci în Italia în această perioadă

Românii care se află în anumite zone din Italia, sau urmează să călătorească în această țară, trebuie să aibă mare atenție în această perioadă! Ministerul Afacerilor Externe a emis chiar astăzi o atenționare de călătorie în Italia, fiind vorba despre un Cod portocaliu în regiunea Campania, valabil până mâine!

Cod portocaliu în regiunea Campania / foto: Shutterstock
Cod portocaliu în regiunea Campania / foto: Shutterstock

Românii care se află deja în anumite zone din Italia, sau urmează să facă o călătorie în această țară, trebuie să aibă mare atenție în această perioadă! Cei de la Ministerul Afacerilor Externe au emis, chiar astăzi (5 noiembrie), o atenționare de călătorie în Italia, fiind vorba despre un Cod portocaliu în regiunea Campania, valabil până mâine!

„Sunt prognozate ploi în averse moderate sau furtuni de intensitate puternică. Vântul va sufla cu putere, iar marea va fi agitată, mai ales de-a lungul coastelor Piana Campana, Napoli, Insulele şi coasta municipiilor din zona vezuviană. Alerta portocalie pe întreg teritoriul regional este legată de precipitaţiile care ar putea declanşa instabilitatea versanţilor, alunecări superficiale de teren din cauza eroziunii solului, cu posibile inundaţii ale spaţiilor subterane şi a celor situate la parterul clădirilor”, ne informează cei de la Miniterul Afacerilor Externe.

Atenționare de călătorie în Italia

Potrivit avertismentului venit de la Ministerul Afacerilor Externe, se pare că cei de la Departamentul de Protecţie Civilă din Regiunea Campania au emis un cod portocaliu. Acesta urmează să fie în vigoare începând de astăzi (5 noiembrie), pornind cu ora 22:00, până luni (6 noiembrie), tot la ora 22:00. Codul portocaliu urmează să afeteze zonele Alto Sele, Tusciano, Alto Ciliento, Tanagro, cât şi Basso Ciliento. Regiunea Campania se află în sudul Italiei, fiind situată în jurul orașului Napoli.

De asemenea, problemele meteo din Italia nu se vor limita doar la această parte a țării, însă aici se așteaptă ca ele să aibă severitatea cea mai mare. Cu toate acestea, și regiunile Umbria și Abruzzo au emis Coduri galbene de avertizare, atât pentru ploi, cât și pentru vânt. Așa că dacă urma să faceți o excursie în Italia în aceste zile, poate ar fi mai bine să amânați puțin călătoria!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net