Mai multe bancnote euro, retrase din circulație. Decizia afectează milioane de oameni

Mai multe bancnote euro au fost retrase de pe piața din Spania. Banca acestui stat îi sfătuiește pe cetățeni să își schimbe cât mai repede posibil banii care au urme de deteriorare și care nu mai îndeplinesc cerințele, standardele de calitate impuse. Dacă nu vor face acest lucru, riscă să își piardă valoarea. 

Bancnotă euro / foto: Arhiva Click!
Bancnotă euro / foto: Arhiva Click!

Cetățenii din Spania, 65%, folosesc zilnic bani numerar, așa cum denotă ce mai recentă analiză. Majoritatea optează pentru plata cu bani cash, indiferent de situație. 

Plata cash a condus la deteriorarea bancnotelor 

Principalul motiv care a condus la deteriorarea bancnotelor este plata cash pe care mai bine de jumătate de spanioli o efectuează zilnic. 

În acest caz, Banca din Spania a decis retragerea de pe piață a tuturor bancnotelor care nu mai îndeplinesc standardele de calitate. 

Cetățenilor spanioli care dețin astfel de bancnote le este recomandat să le schimbe cât mai repede în perioada următoare, întrucât toate bancnotele care nu mai respectă standardele de calitate sau sunt deteriorate vor fi retrase din uz. 

Până când pot schimba spaniolii bancnotele deteriorate 

Termenul până când spaniolii pot returna băncii bancnotele deteriorate și le pot schimba cu altele care îndeplinesc cerințele este până la finalul lunii iulie. În caz contrar, Banca Spaniei ar urma să retragă toate bancnotele care nu îndeplinesc aceste cerințe. În caz contrar, cei care nu se adresează băncii până la finele lunii iunie pentru a schimba bancnotele deteriorate tind să piardă banii. 

De asemenea, cei care dețin bani cu semne de uzură îi vor preda băncii și vor încasa contravaloarea acestora. În plus, bancnotele rupte, murdare sau pătate vor putea fi schimbate.

Cetățenii care se regăsesc în această situație pot solicita înlocuirea bancnotelor deteriorate la oricare dintre sucursalele Băncii Spaniei. De asemenea, aceștia le pot cere funcționarilor bancari să le fie restituită suma în contul bancar. De asemenea, noticiastrabajo mai anunță faptul că nu toate bancnotele vor putea fi schimbate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
image
image
image
image
image
image
pizza 100 m jpg
apa murdara bisoca 1 webp
Taxe si impozite Foto Primăria Pitești Facebook jpg
joe biden profimedia jpg
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (1) jpg
1 kamala harris prima femeie presedinte a sua joe biden 1 jpg jpeg
pompieri smurd jpg
mic dejun la hotel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net