Mailul umilitor primit de un angajat concediat al Twitter, trimis în numele lui Elon Musk

Ultima actualizare:

Concedierile personalului Twitter, după ce compania a fost preluată, recent, de Elon Musk, sunt marcate de aparente derapaje sinistre ale angajatorului. Matt Shaver, un bărbat care se recomandă ca fiind inginer programator, abia disponibilizat de la Twitter, a arătat într-un clip viralizat rapid cum a fost anunțat că a fost concediat.

De la limbaj corporate la glume de autobază

Într-o primă fază, angajații au „scăpat” pe internet emailurile oficiale prin care erau anunțați că vor fi concediați sau că au scăpat de disponibilizarea efectuată la Twitter, după ce Elon Musk a preluat compania, iar mesajele conțineau un limbaj corporatist prin care le era explicată într-un limbaj diplomatic decizia. 

Se întâmpla la începutul lunii noiembrie, dar, după câteva zile, comunicarea internă a Twitter pare să fi cotit într-o direcție dubioasă. Matt Shaver, care s eprezintă drept inginer programator, membru al echipei care a pus bazele Twitter, a fost dat afară după venirea lui Elon Musk la conducerea companiei.

Într-un videoclip lansat pe platformele de socializare, inclusiv Twitter, acesta prezintă emailul prin care a fost înștiințat e departamentul de Resurse Umane al companiei că nu va mai face parte din echipă. Un text scurt indica acest lucru, dar mesajul era completat de un meme în care erau amestecate mai multe fotografii cu Elon Musk leșinând de râs și mesajul „E timpul să zbori din cuib! Ești dat afară!”.

Matt Shaver a fost năucit de tranziția de la limbajul corporate la glumele de autobază,  așa că ar fi contactat departamentul de Resurse Umane, crezând, inițial, că este vizat de farsa unor colegi. Aceștia i-au confirmat, din păcate decizia de fi concediat. Ulterior, și-ar fi sunat mai mulți colegi, iar respectivii i-au confirmat că au primit același tip de mesaj, dar cu o grafică diferită, dar tot tendențioasă și umilitoare.

Schimbarea de ton este și mai deranjantă, întrucât în mailul prin care erau anunțați că nu au fost disponibilizați, respectvilor angajați li se mulțumea pentru respectul și sprijinul acordat colegilor concediați.

Elon Musk, bossul de la Tesla şi SpaceX, a preluat controlul Twitter, la finalul lunii octombrie 2022, după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. Primele sale acțiuni au vizat o serie de promisiuni legate de cenzura platformei și un val de concedieri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net