Mărturii din infernul ucrainean: «Nu se aștepta nimeni la așa ceva»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În doar câteva ore, toată planeta a fost luată nepregătită de invazia Ucrainei de către Federația Rusă în această joi, 24 februarie. Luptele continuă și acum pe teritoriul ucrainean, iar vieților miilor de civili și soldați sunt puse în joc.

Ucraina a fost atacată de Rusia, joi dimineaţa Foto: AFP
Ucraina a fost atacată de Rusia, joi dimineaţa Foto: AFP

Chiar dacă de sub pătura NATO totul pare înfricoșător, situația este cu mult mai dramatică peste graniță, unde milioane de oameni luptă împotriva regimului de la Kremlin. 

Mai mulți sportivi români au fost prinși în apropierea zonei de conflict

Valentin Cojocaru (Dnipro) şi fundaşul Mihai Leca (FK Lviv) au fost contactaţi de sport.ro, respectiv de gsp.ro şi au povestit ce se întâmplă în Ucraina, după atacul Rusiei.

„La 5.30 dimineaţă, ne-au luat pe toţi din pat. Ne-am dus la o oră jumătate de Dnipro, la un hotel al preşedintelui şi asteptăm aici să vedem ce se întâmplă. Situaţia e destul de dificilă, nu se aştepta nimeni la aşa ceva şi ne-au luat pe toţi din pat.

Dormeam, ne-am luat o borsetă şi am plecat. Ne-am dus la bază de antrenament şi, după vreo 20 de minute, a fost o bombă foarte aproape de noi, adică s-a auzit foarte puternic. Ne-am băgat undeva la subsol şi după aia am ieşit şi am luat-o spre hotel. Situaţia e dificilă şi complicată, în momentul de faţă suntem blocaţi în Ucraina şi nu putem părăsi ţara. Totul se înrăutăţeşte la fiecare oră. E regim de război. În acest moment totul e închis.”, a transmis Valentin Cojocaru.

„Am avut o şedinţă la club, în mare parte nimeni nu ştie la ce să se aştepte. Poate dura 30 zile această întrerupere a sezonului, poate dura două sau mai multe luni. Ne-au dat 3 zile libere şi ne-au zis că putem merge chiar acasă. Noi, străinii din echipă am decis să plecăm spre casă, cei de la club ne ajută cu maşinile să mergem prin Polonia.

Nu ştiu ce să zic (n.r. - despre întoarcerea în Ucraina). E o situaţia căreia îi găseşti greu o dată de final. Nu ştiu ce să zic. Dar mă îndoiesc că acest război, pentru că aici vorbim deja despre război, va dura doar câteva zile. Asta e, trebuie să ne rugăm să se rezolve cât mai repede, în primul rând, pentru oamenii nevinovaţi.”, a declarat Mihai Leca.

Rusia a atacat casele civililor

Alături de aceștia, chiar și soldați ce luptă pe front fac mărturii despre evenimentele ce au loc. Un videoclip postat pe Twitter de unul dintre soldații armatei ucrainiene le-a transmis ultimul mesaj părinților

„Mamă… Tată… Suntem bombardați încontinuu. Vă iubesc”

Ukrainian soldier : We are under heavy bombardment.. Mom, Dad.. I love you 💔World War III | Russia | China | NATO | Isreal | Putin | Japan | Ukraine pic.twitter.com/dJZzl7elqU

— NUNGUA BURNA ( FACTOS RONALDO ) (@viewsdey) February 24, 2022

Tot mai multe imagini reușesc să se strecoare pe rețelele sociale în care armata Federației Ruse a început să atace clădirile în care civilii locuiesc. Pentru siguranța acestora, mulți s-au adăpostit în stațiile de metrou unde bombardamentul continuă de azi-dimineață.

Joi, 24 februarie, Federația Rusă a lansat o invazie asupra Ucrainei. Atacul a venit din toate părțile pentru țara afectată, fiind atacată atât din partea estică, din Donbas, cât și din nord, din Belarus. De asemenea, relatările civililor arată că și Republica Moldovenească Nistrieană a lansat rachete asupra teritoriul Ucrainei.

Citește și A început războiul în Ucraina! Cel puțin 40 de militari și 12 civili au fost uciși. Rușii anunță cuceriri teritoriale

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net