Mărturiile cutremurătoare ale unei sportive românce, întoarsă din Israel: „Am crezut că se apropie sfârșitul!”

Ultima actualizare:

Andreea Clapa, jucătoare de tenis de masă de la CSM Bistrița, a povestit că a petrecut cinci zile de coșmar în Israel. Sportiva a fost șocată de atacul Hamas și, deși a ajuns acasă joi, 12 octombrie 2023, ea își face griji în continuare pentru colegii și prietenii care au rămas în țara afectată de război.

Andreea Clapa se afla în Israel, atunci când țara a fost atacată cu rachete (Foto: arhiva personala)
Andreea Clapa se afla în Israel, atunci când țara a fost atacată cu rachete (Foto: arhiva personala)

„Masacrul a început de la Fâșia Gaza spre sud. Scopul lor (Hamas n.r) era să vină să distrugă totul. Nu pot să zic că am avut un moment de liniște, să spun – sunt în siguranță! Te așteptai la ce este mai rău, pentru că puteai să fii liniștit acum și la următorul minut să cadă bomba unde ești tu sau lângă tine. Erai tot timpul într-un suspans, într-o frică, și asta m-a speriat cel mai tare”, a declarat Andreea Clapa, pentru adevarul.ro. Românca a mărturisit că a avut un atac de panică și că a trecut printr-o cădere nervoasă: „M-am speriat. Am pregătit mesajele, le scriam la ai mei: «Nu știu ce se întâmplă, suntem izolați aici, mi-e frică, poate va fi sfârșitul». Atunci m-am speriat foarte tare. Era sâmbătă seara, în prima zi a războiului”.

Din fericire, Andreea Clapa a reușit să ajungă în siguranță acasă, însă acele clipe o bântuie în fiecare moment.

Simt că trăiesc un coșmar care este adevărat. Simt că se filmează cel mai sinistru film făcut vreodată văzând imaginile acelea, văzând că băiatul familiei care m-a găzduit în Israel este acum pe front. M-a sunat plângând și a spus: «Nu pot să descriu ceea ce este aici. Este masacru total, nu știu dacă mă voi întoarce acasă și dacă vom trece cu bine peste asta»”, a mai explicat românca.

4 români au murit în Israel

Zilele trecute, a fost anunțat decesul a alți doi români cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Israel. Astfel, numărul cetățenilor români morți se ridică la patru. MAE a menționat că Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la dispariția unei persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română. Totodată, până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net