Medvedev, amenințare fără precedent la adresa Republicii Moldova: „Nici nu există o astfel de ţară”

Vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, celebrul Dmitri Medvedev, a făcut, vineri, o serie de comentarii sarcastice la adresa Chișinăului. Click vă prezintă cele mai noi detalii din acest conflict!

Medvedev este de părere că Republica Moldova nu mai este un stat / foto: arhivă
Medvedev este de părere că Republica Moldova nu mai este un stat / foto: arhivă

Declarații ironice ale lui Dmitri Medvedev au fost făcute după ce premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat că mai mulți oficiali ruși, printre care și Vladimir Putin, nu mai sus dezirabili în țara vecină României, ca urmare a conflictului dintre Ucraina și Rusia.

Recean a spus, joi, la TV8, că Republica Moldova a făcut o „listă neagră” cu oficialii ruși declarați indezirabili. Pe lângă Vladimir Putin pe listă se mai află şi omul de afaceri cu legături strânse în mediul politic din Rusia şi Republica Moldova, Igor Ceaika, relatează NewsMaker.

Oficialii ruși nu ar vrea să vină în Republica Moldova

În replică, Medvedev a spus că în prezent oficialii ruși nu doresc să vină în Republica Moldova, țară despre care spune că, de fapt, nu există.

Medvedev susține că Republica Moldova a sistat să fie o țară atunci când a fost „vândută” României de guvernarea prooccidentală, ocazie cu care a cerut oficialilor moldoveni să respecte „suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene”, numele cu care este desemnată Transnistria.

„Fiinţa misterioasă pe nume Recean a anunţat că nici preşedintele Rusiei, nici feţele oficiale ruse nu vor putea intra în ţara lor – Moldova. În primul rând, nimeni nici nu intenţiona să plece acolo. Poate, cumva, mai târziu… În al doilea rând, nici nu există o astfel de ţară. Şefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai propriei patrii”, a scris Medvedev.

„Să se decidă dacă sunt moldoveni sau români”

Totodată, Medvedev le-a cerut cetățenilor, care mereu au fost „cu un picior în Rusia și unul în Europa” să se decidă dacă, până la urmă, sunt moldoveni sau români.

„Şi nu are niciun sens să discuţi cu ei. Să se lămurească poporul cu ei. Şi să decidă, în sfârşit, cine sunt – moldoveni sau români”, a adăugat Medvedev, potrivit aceleași surse.

Într-un postscriptul al mesajului despre Republica Moldova, Medvedev a spus: „Evident, cu menţiunea că toţi „recenii” şi „alde sandu” trebuie să respecte suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene”.

Declaraţiile lui Medvedev vin pe fondul unor relaţii tensionate între Chişinău şi Rusia, dar și a alegerilor care vor avea loc duminică, în semiautonomă Găgăuzia, majoritar prorusă, alegeri pentru desemnarea liderului regional (başcanul).

Pe marginea acestor alegeri a fost întocmită și lista cu oficialii ruși care, practic, nu mai au voie să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, pe 17 aprilie, vecinii țării noastre i-au interzis accesul pe teritoriul ei și liderului republicii ruse Tatarstan, un incident diplomatic ce s-a soldat ulterior cu gesturi în oglindă la Chişinău şi Moscova: ambasadorii au fost chemaţi la sediile ministerelor de externe respective şi au fost anunţaţi de expulzarea cîte unui membru al personalului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net