Medvedev, despre cele 4 scenarii în care Rusia ar putea folosi arme nucleare

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a enumerat cele patru scenarii în care Rusia ar putea folosi arma nucleară.  Oficialul rus a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat RIA Novosti, citat de publicația ucraineană Obozrevatel.

Dmitri Medvedev. Foto: GettyImages
Dmitri Medvedev. Foto: GettyImages

În 27 februarie, în cea de-a patra zi a războiului din Ucraina, Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare. Ulterior, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a afirmat că un al treilea război mondial va fi nuclear. Acest scenariu nedorit a pus în alertă toate țările, iar în România autoritățile au luat deja legătura cu producătorii de medicamente, pentru a produce, în regim de urgență, pastile pe bază de iod.

"Nimeni nu doreşte un război nuclear, este o ameninţare la adresa existenţei civilizaţiei umane în general", a spus vicepreşedintele Consiliului de Securitate. Acesta a mai transmis că există patru motive pentru care Moscova ar avea dreptul să facă uz de armele nucleare, scrie publicația ucraineană Obozrevatel, citată de Știrile PRO TV.

Cele 4 scenarii în care Rusia ar putea folosi armele nucleare

  • Primul este situația în care Rusia a fost lovită de un atac cu rachete cu arme nucleare.
  • Al doilea caz este o utilizare diferită a armelor nucleare împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi.
  • Al treilea caz este o invadare a infrastructurii critice, în urma căreia activitatea forțelor rusești de descurajare nucleară este paralizată.
  • Al patrulea caz este atunci când se desfășoară un act de agresiune împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi, în urma căruia este amenințată însăși existența țării, chiar și fără utilizarea armelor nucleare.

Dmitri Medvedev a mai spus că doctrina nucleară a Rusiei nu prevede că inamicul trebuie să lovească primul. Acesta a explicat că Moscova poate lovi cu arme nucleare un inamic ce a folosit doar arme convenționale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net