Buncărele nucleare se vând ca pâinea caldă. Cât costă și cum arată adăposturile de lux

Ani întregi n-au avut clienţi! După ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat punerea în alertă a forţelor nucleare, buncărele au început să se vândă ca pâinea caldă.

Buncărul din Arizona  are o curte cu  plante ornamentale. Foto: Daily Star
Buncărul din Arizona are o curte cu plante ornamentale. Foto: Daily Star

Un adăpost de bombardament, de lux, construit în deşert, în zona Scottsdale, Arizona, SUA, s-a vândut, recent, cu 2 milioane de dolari. Jurnaliştii spun că achiziţionarea proprietăţii a fost făcută la scurt timp după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat punerea în alertă a forţelor nucleare.

Proprietarul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, nu a spus dacă are de gând să se mute deja în buncăr. Proprietatea subterană are un design atractiv. Arată ca o vilă sub pământ cu cinci dormitoare şi patru băi. Buncărul are intrarea împrejmuită cu gard. Se coboară pe scări în casa subterană, în mijlocul căreia este amenajată un fel de curte cu plante ornamentale. Camerele sunt mobilate elegant, iar încăperile sunt spaţioase.

Adăpostul de lux  e situat în deşert
Adăpostul de lux e situat în deşert

Şi adăpostul atomic din Nottingham, Marea Britanie, supranumit de localnici ”Kremlinul”, s-a vândut recent. Un cumpărător, care a ţinut de asemenea să-şi păstreze anonimatul, l-a achiziţionat zilele trecute după ce a fost scos la vânzare în urmă cu mai mulţi ani.

Buncărul a fost construit în perioada Războiului Rece şi a fost folosit timp îndelungat de armata britanică. Construcţia sa a început în 1953. Are două etaje subterane şi o cameră specială de control în centru. Înăuntrul său se pot adăposti 45 de persoane. Nu se cunosc încă detalii privind preţul.

Intrarea, împrejmuită  cu gard. Foto: Daily Star
Intrarea, împrejmuită cu gard. Foto: Daily Star

Startul a fost dat de ameninţările ruse

Jurnaliştii de la ”Daily Star” cred că achiziţionarea acestuia a fost influenţată în mod clar de războiul din Ucraina şi de ameninţările venite de la Kremlin privind un atac nuclear. Experţii spun că buncărele au mare căutare acum. Se vând ca pâinea caldă, fără ca aceia care le achiziţionează să analizeze cu atenţie dacă îi pot proteja cu adevărat împotriva exploziilor.

Experţii spun că, în lipsa unui buncăr, pentru a supravieţui în caz de atac nuclear se recomandă refugierea într-un adăpost de beton, la subsol, sau în mijlocul clădirii în care ne aflăm, fără a privi pe fereastră. E esenţială hidratarea, dotarea cu provizii de alimente pentru cel puţin două săptămâni. Se îndepărtează hainele contaminate şi se spală pielea neprotejată. Nu se ating ochii, nasul, gura, pe cât posibil.

Este mobilat elegant. Foto: Daily Star
Este mobilat elegant. Foto: Daily Star

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net