Unde ne adăpostim dacă începe războiul? Câte buncăre se află în România

Pe măsură ce tensiunile de la granița ruso-ucraineană sunt în creștere, ce vom face în cazul în care lucrurile se vor agrava iar, printr-un ghinion, România va intra într-un conflict armat cu Federația Rusă? Câte buncăre sunt pe teritoriul țării ce ne vor proteja?

buncar antiatomic jpeg

Un buncăr antirachetă poate fi găsit la subsolul unui bloc, clădirilor de birouri, unitățile de învățământ, spitalelor sau primăriilor și hotelurilor.

Dacă vă aflați în București, atunci sunteți norocoși. Capitala are cel mai mare număr de buncăre - 1,700, arată Antena 3.

De exemplu, în Sectorul 6, Clubul seniorilor are un buncăr de 39 de metri pătrați, ce poate adăposti aproximativ 39 de persoane. Buncărul are o intrare formată din două uși blindate, iar acesta are în componența sa un grup sanitar cu apă potabilă și o toaletă.

Printre cele menționate, încăperea este dotată și cu un termometru, prize, sistem de iluminat și un sistem de ventilație și filtrare a aerului.

Câte buncăre se află în România?

Spațiul este de aproximativ 1mp de persoană. Acesta este unul dintre cele 9 adăposturi de protecție civilă pe care le are în administare Primăria Sectorului 6. Celelalte 8 pe care le avem în administrare sunt la grădinițe și școli”, a spus Paul Moldovan, administrator public Sector 6.

Pe timp de pace, buncărele pot avea o altă întrebuințare decât aceea de adăposti civilii. De exemplu, în Sectorul 4, adăpostul de protecție civilă asigură reprezintă, acum, un spațiu de depozitare pentru cauciucuri și biciclete. Similar cu un caz din Bacău, unde un buncăr a fost transportat în debara. În cazul unui conflict, adăpostul trebuie eliberat în 24 de ore.

”La nivelul municipiului București sunt aproximativ 1.700 de spații de adăpostire cu o capacitate de peste 320.000 de persoane. La nivelul județului Ilfiov avem aproximativ 500 de spații de adăpostire, cu o capacitate de aproximativ 75.000 de persoane”, spune Ioana Blănaru, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

Numărul de buncăre din București, în funcție de sector

Din cele 1.171 de adăposturi din Capitală, în Sectorul 1 sunt 165, în Sectorul 2 - 343, în Sectorul 3 - 143, în Sectorul 4 - 168, în Sectorul 5 - 58 și în Sectorul 6 - 294 de astfel de adăposturi.

  • Sectorul 1 - 165
  • Sectorul 2 - 343
  • Sectorul 3 - 143
  • Sectorul 4 - 168 
  • Sectorul 5 - 58
  • Sectorul 6 - 294

La nivelul întregii țări, sunt aproximativ 4,500 de buncăre, care diferă de la o mărime la alta. Cele mai puține adăposturi de protecție civilă se află în județele Ialomița și Vrancea.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net