Ce legături sunt în Europa cu Rusia? Ungaria nu acceptă trupele NATO pe teritoriul țării

Ultima actualizare:

în ciuda tensiunilor ce au loc în Europa de Est, Ungaria nu va mai accepta alți militari din partea NATO pe teritoriul propriei țări.

Peter Szijjarto, șeful diplomației Ungariei. Photo via Facebook
Peter Szijjarto, șeful diplomației Ungariei. Photo via Facebook

Tensiunile dintre NATO și Rusia se măresc de la o zi la alta, iar o posibilă invazie a Ucrainei este prevăzută de Occident. Totuși, Ungaria nu dorește să primească militari NATO, așa cum a făcut și România sau alte state ce se află la granița blocului militar.

Legături puternice între Ungaria și Rusia

Peter Szijjarto, șeful diplomației ungare, a transmis că „Nu, noi nu am fost de acord cu asta și nici nu vom fi pentru că deja avem trupe NATO pe teritoriul țării noastre, adică armata Ungariei și forțele armate ungare. Ele sunt în formă pentru a garanta securitatea țării. Nu avem nevoie de trupe suplimentare pe teritoriul Ungariei”, se arată într-un interviu acordat de acesta pentru Euronews.

Contextul mesajului șefului diplomației ungare vine după o vizită a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, la Kremlin, într-un moment în care tensiunile dintre NATO și Rusia se află în punctul de fierbere. Anterior vizitei premierului Orban la Moscova, Vladimir Putin a lăudat independența Ungariei în alegerea partenerilor. 

Printre altele, Ungaria are o atitudine ostilă față de Ucraina, pe care o acuză că suprimează drepturile minorităților ungare aflate pe teritoriul fostului imperiu austro-ungar. De asemenea, Szijjarto a transmis că ar fi spre binele tuturor, dacă Statele Unite, Rusia și Europa ar menține dialog deschis pentru a evita orice situație neagră în Ucraina. 

„Nu ne dorim revenirea la acea perioadă. Cerem și îndemnăm comunitatea internațională să facă tot ce poate pentru a evita revenirea la Războiul Rece, să evităm și revenirea la o mentalitate de Război Rece pentru că așa cum am învățat din istorie, din păcate foarte clar, atunci când există un conflict Est-Vest, țările Europei Centrale pierd și noi nu mai vrem să fim pierzători”, a adăugat ministrul ungar de externe.

Federația Rusă și Ungaria, în ochii unor sancțiuni ale Uniunii Europene

În acest moment, Ungaria și Rusia sunt supuse în fața unor sancțiuni. Pe de o parte, Ungaria a fost sancționată de către UE, deoarece nu respectă valorile democratice și drepturile persoanelor homosexuale, iar Rusia a fost sancționată, deoarece a anexat Crimeea în 2014, teritoriul Ucrainei. 

Aceste sancțiuni ale UE limitează accesul anumitor bănci și companii ruse pe piețele primare și secundare de capital ale Uniunii Europene, printre care se numără: interzicerea instituțiilor financiare rusești să primească anumite forme de asistență financiară și de intermediere; și să interzică importul, exportul sau transferul indirect al tuturor materialelor legate de apărare.

Sancțiunile UE – care trebuie aprobate de toate statele membre – au fost reînnoite în mod regulat din 2014. Acestea au fost prelungite ultima dată în ianuarie.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fresh oyster 4917758 1280 jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928316244 jpg
image png
image png
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net