Mersul la solar aproape că a omorât-o
Justine Sheils, în vârstă de 43 de ani, obișnuia să meargă la solar în fiecare zi încă de când avea 15 ani. Obiceiul ei a avut consecințe devastatoare în timp, aceasta ajungând să sufere de cancer de piele în două zone diferite ale corpului.
Justine a fost prima dată diagnosticată cu melanom malign (cancer, n.r.) în anul 2006, după ce a descoperit un semn neobișnuit pe piept. Aceasta era foarte aproape de a avea ambii sâni amputați. La numai un an după acest eveniment, femeia a descoperit din nou că are cancer de piele, de această dată, pe creștetul capului.
Singura variantă de vindecare pe care au găsit-o medicii a fost să îi înlăture o parte din scalp, iar apoi să o reconstruiască, pentru a o scăpa de cancer. În urma operației, femeia a rămas cu o zonă lipsită de păr pe creștetul capului, dar și cu epilepsie, potrivit mirror.co.uk.
Acum, femeia își folosește povestea pentru a face cunoscută problema cancerului de piele, dar și pentru a-i avertiza pe tineri să stea departe de saloanele de bronzare artificială.
„Să folosești solarul e ca și cum te-ai pune într-un cuptor cu microunde. Dacă aș fi în fața unei clase de copii, le-aș spune să nu o facă (să nu se bronzeze la solar, n.r.) și să se gândească la consecințele pe termen lung”, a declarat Justine.
Potrivit oamenilor de știință, vizitele dese la saloanele de bronzare artificială sunt principala cauză a dezvoltării cancerului de piele. Aproximativ 13.000 de oameni devin victimele lor în fiecare an. Riscul de cancer de piele crește după expunerea la lumină cu raze ultraviolete, astfel, chiar și expunerea la soare fără nici o formă de protejare a pielii poate fi periculoasă.