Miliardarul care îşi face concediul în Cosmos. Și-a făcut rezervări pentru trei misiuni spațiale

Isaacman este primul om din istoria de 50 de ani a călătoriilor spaţiale care va petrece cel mai mult timp în spaţiul cosmic. Patronul unei companii de IT are o avere estimată la 1,79 miliarde $ şi a achitat deja trei călătorii în spaţiul cosmic la bordul aeronavelor SpaceX. 

Jared Isaacman a participat la misiunea SpaceX din septembrie 2021. Foto: profimedia
Jared Isaacman a participat la misiunea SpaceX din septembrie 2021. Foto: profimedia

Jared Isaacman a făcut avere în special datorită companiei de plăţi online Shift4 Payments şi este un pilot cu experienţă. Este căsătorit cu Monica Isaacman şi au doi copii. El s-a înscris în misiunea Inspiration4, din septembrie 2021, când a stat pe orbita Terrei timp de trei zile la bordul unei nave Crew Dragon modificate, relatează New York Times.

Va zbura până la cea mai înaltă orbită terestră atinsă vreodată

Atunci miliardarul a ajuns la o altitudine de 590 km, adică pe o orbită mai îndepărtată decât cea pe care se află Staţia Spaţială Internaţională. Următoarea lui misiune spaţială este Polaris Dawn, sub egida NASA, în noiembrie, când va petrece cinci zile pe orbită şi va zbura ”până la cea mai înaltă orbită terestră atinsă vreodată”.

Alături de Sarah Gillis, Anna Menon şi Scott Poteet
Alături de Sarah Gillis, Anna Menon şi Scott Poteet

Isaacman a declarat că a plătit pentru încă trei misiuni spaţiale şi plănuieşte să zboare în apropierea Lunii, misiune extrem de ambiţioasă de la misiunile Apollo încoace. Misiunile în care s-a înscris miliardarul se vor desfăşura la bordul rachetei Falcon 9 aparţinând Space X.

Isaacman urmează să decoleze de la baza spaţială din Florida alături de pilotul Scott Poteet, fost membru al forţelor aeriene şi doi angajaţi ai SpaceX, Sarah Gillis şi Anna Menon. La peste 500 km de Terra, astronauţii vor avea posibilitatea să iasă din aeronavă pentru a testa combinezoanele produse de SpaceX, special adaptate în colaborare cu NASA pentru ieşirile în spaţiul interstelar.

Zborul orbital are loc la bordul unei rachete Falcon 9. Foto: EPA-EFE
Zborul orbital are loc la bordul unei rachete Falcon 9. Foto: EPA-EFE

Miliardarul şi angajatul lui, Scott Poteet, au povestit pentru ”Variety” că se antrenează intens pentru misiune şi au recunoscut că sunt extrem de încântaţi de viitoarele ieşiri în spaţiu. Isaacman nu a dezvăluit cât a plătit pentru cele trei misiuni, deşi este vorba de sute de milioane de dolari şi a subliniat doar că acesta este un vis împlinit.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net