Miracolele există! Salvatorii români au scos de sub dărâmături un tânăr de 35 de ani, după 149 de ore de la cutremur

Mustafa Sarigul, un tânăr de 35 de ani, a fost scos de sub mormanele de moloz, după ce a petrecut aproape 150 de ore în ger și chinuri groaznice. Salvatorii români au fost cei care l-au scos la suprafață, spre bucuria și emoția tuturor!

După aproape 150 de ore petrecute sub dărâmături și stat în ger și chinuri groaznice, Mustafa Sarigul, un tânăr de 35 de ani, a fost scos la suprafață. Salvatorii sunt chiar românii noștri, care au muncit cât i-au ținut puterile pentru a face posibil un miracol!

În momentul producerii cutremurelor, Mustafa se afla într-un bloc de locuințe cu 6 etaje din Hatay, care s-a prăbușit aproape în totalitate. Tânărul de 35 de ani a stat în ger, sub dărâmături, aproape 150 de ore, așteptând o speranță cât de mică pentru a fi salvat. 

„Au reușit extragerea de sub dărâmături a unui bărbat în vârstă de 35 de ani, care a fost pe întreaga durată a intervenției, și vorbim aici de peste 12 ore de eforturi susținute ale colegilor mei pentru extragerea acesteia. a fost conștientă și cooperantă. A fost extrasă și predată echipajelor de ambulanță ale omologilor turci. Pe toată durata operațiunii, persoana a fost asistată medical de către medicul și asistentul care face parte din echipa care s-a deplasat în Turcia, astfel încât s-au asigurat că acesta va beneficia de primul ajutor încă dinainte de extragerea din dărâmături. 

Nu ne pierdem speranța, continuăm căutările, recunoașterile, în zonele pe care aceștia ni le indică. Tragem speranțe și ne dorim din tot sufletul să mai reușim să găsim persoane în viață”, a declarat locotenent Bogdan Toma, purtătorul de cuvânt al salvatorilor IGSU

Salvatorii români, lăudați de jurnaliștii din Turcia

Pentru un astfel de miracol, salvatorii români au primit aprecierile care li se cuveneau! Jurnaliștii din Turcia au lăudat eforturile colosale depuse de aceștia.

Citește și - Poze sfâșietoare. Tatăl care ține mâna fiicei moarte în molozul de la cutremur. Un alt copil născut în haos aduce speranță

 „Inițial au auzit vocea, apoi au luat legătura cu ea, și împreună cu echipa română de salvatori au continuat cu grijă operațiunea de salvare. După 149 de ore, iată că vine o nouă speranţă!”, a spus unul dintre jurnaliști. Mustafa a fost localizat cu echipamente speciale dotate cu camere și senzori, iar un aport deosebit l-au avut și câinii antrenați în misiunile complicate de salvare, care l-au depistat pe turc. 

„În această dimineaţă, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore. După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen”, s-a transmis și într-un comunicat ISU Bucureşti- Ilfov.

După dezastrul provocat de cutremurele devastatoare, în Turcia s-au deplasat 2 echipe de sprijin din România, formate din medici și asistenți SMURD, echipe canine special antrenate în căutări din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, dar și personal specializat de căutare-salvare RO-USAR.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net