Moderna lanseaz─â un vaccin ├«ntr-o singur─â doz─â, care protejeaz─â ├«mpotriva a trei virusuri, inclusiv Covid-19! C├ónd va fi valabil pe pia╚Ť─â

#Coronavirus 18 ianuarie 2022

Moderna ├«╚Öi propune s─â lanseze un vaccin ├«ntr-o singur─â doz─â care va proteja at├ót ├«mpotriva Covid-19, c├ót ╚Öi ├«mpotriva gripei. Anun╚Ťul a fost f─âcut de directorul executiv al companiei. 

image
Moderna își propuna să producă un vaccin pentru trei virusuri diferite Foto: Unsplash

St├ęphane Bancel a spus c─â vaccinul combinat, care va proteja ├«mpotriva Covid-19, grip─â ╚Öi RSV, un virus respirator comun ÔÇô ar putea fi disponibil ├«nainte de sezonul infec╚Ťios de iarn─â din 2023.

ÔÇ×Obiectivul nostru este s─â putem avea o singur─â doz─â anual─â, astfel ├«nc├ót s─â nu avem probleme de conformitate ├«n care oamenii nu doresc s─â primeasc─â dou─â-trei injec╚Ťii pe iarn─âÔÇŁ, a spus directorul, la o sesiune de panel la Forumul Economic Mondial din Davos.

ÔÇ×Cel mai bun scenariu ar fi toamna lui 2023.ÔÇŁ, a ad─âugat Bancel.

St├ęphane Bancel a spus anterior c─â oamenii ar putea avea nevoie de o a patra injec╚Ťie de vaccin ├«n aceast─â toamn─â, deoarece protec╚Ťia ├«mpotriva injec╚Ťiilor de rapel scade ├«n urm─âtoarele luni.

Luna aceasta, Israelul a devenit prima ╚Ťar─â din lume care a oferit a patra doz─â de vaccin ├«mpotriva coronavirusului persoanelor cu v├órsta de 60 de ani ╚Öi peste.

Vaccinul Moderna pentru Omicron intră în dezvoltare clinică în curând

├Än schimb, Bancel a mai spus c─â vaccinul candidat al Moderna, care vizeaz─â ├«n mod specific varianta Omicron a coronavirusului, aproape c─â este terminat de dezvoltat ╚Öi va intra ├«n dezvoltare clinic─â iminent. Compania de medicamente din SUA se a╚Öteapt─â s─â poat─â ├«mp─ârt─â╚Öi date cu autorit─â╚Ťile de reglementare ├«n jurul lunii martie, a ad─âugat el.

ÔÇ×Vaccinul este terminat. Ar trebui s─â fie ├«n clinic─â ├«n s─âpt─âm├ónile urm─âtoare. Sper─âm c─â ├«n perioada martie vom putea avea date de partajat cu autorit─â╚Ťile de reglementare pentru a stabili pa╚Öii urm─âtori.ÔÇŁ, a mai spus el.

├Äns─â, luna aceasta, Darius Hughes, directorul executiv al Moderna din Marea Britanie, a declarat c─â ar fi o ÔÇ×exagerareÔÇŁ ca un vaccin combinat antigripal ╚Öi Covid s─â fie disponibil p├ón─â ├«n iarna anului 2023.

ÔÇ×Prioritatea noastr─â num─ârul unu pentru 2022, dup─â ce am primit vaccinul corect ├«mpotriva Covid-ului pentru varianta Omicron, este s─â ├«ncerc─âm s─â ne impulsion─âm cu adev─ârat programele de grip─â ╚Öi RSV pentru a vedea dac─â putem ob╚Ťine o combina╚Ťie de vaccin respirator cu doz─â unic─â. Beneficiul pentru NHS ╚Öi pentru toate serviciile de vaccinare ╚Öi, ├«n cele din urm─â, pentru pacien╚Ťi, credem noi, va fi uria╚Ö.ÔÇŁ, a spus acesta.

cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
fuego iubita2 png
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg