Moderna lansează un vaccin într-o singură doză, care protejează împotriva a trei virusuri, inclusiv Covid-19! Când va fi valabil pe piață

#Coronavirus

Moderna își propune să lanseze un vaccin într-o singură doză care va proteja atât împotriva Covid-19, cât și împotriva gripei. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al companiei. 

Moderna își propuna să producă un vaccin pentru trei virusuri diferite Foto: Unsplash
Moderna își propuna să producă un vaccin pentru trei virusuri diferite Foto: Unsplash

Stéphane Bancel a spus că vaccinul combinat, care va proteja împotriva Covid-19, gripă și RSV, un virus respirator comun – ar putea fi disponibil înainte de sezonul infecțios de iarnă din 2023.

„Obiectivul nostru este să putem avea o singură doză anuală, astfel încât să nu avem probleme de conformitate în care oamenii nu doresc să primească două-trei injecții pe iarnă”, a spus directorul, la o sesiune de panel la Forumul Economic Mondial din Davos.

Cel mai bun scenariu ar fi toamna lui 2023.”, a adăugat Bancel.

Stéphane Bancel a spus anterior că oamenii ar putea avea nevoie de o a patra injecție de vaccin în această toamnă, deoarece protecția împotriva injecțiilor de rapel scade în următoarele luni.

Luna aceasta, Israelul a devenit prima țară din lume care a oferit a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste.

Vaccinul Moderna pentru Omicron intră în dezvoltare clinică în curând

În schimb, Bancel a mai spus că vaccinul candidat al Moderna, care vizează în mod specific varianta Omicron a coronavirusului, aproape că este terminat de dezvoltat și va intra în dezvoltare clinică iminent. Compania de medicamente din SUA se așteaptă să poată împărtăși date cu autoritățile de reglementare în jurul lunii martie, a adăugat el.

„Vaccinul este terminat. Ar trebui să fie în clinică în săptămânile următoare. Sperăm că în perioada martie vom putea avea date de partajat cu autoritățile de reglementare pentru a stabili pașii următori.”, a mai spus el.

Însă, luna aceasta, Darius Hughes, directorul executiv al Moderna din Marea Britanie, a declarat că ar fi o „exagerare” ca un vaccin combinat antigripal și Covid să fie disponibil până în iarna anului 2023.

„Prioritatea noastră numărul unu pentru 2022, după ce am primit vaccinul corect împotriva Covid-ului pentru varianta Omicron, este să încercăm să ne impulsionăm cu adevărat programele de gripă și RSV pentru a vedea dacă putem obține o combinație de vaccin respirator cu doză unică. Beneficiul pentru NHS și pentru toate serviciile de vaccinare și, în cele din urmă, pentru pacienți, credem noi, va fi uriaș.”, a spus acesta.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net