Motivul incredibil pentru care Papa Francisc a călătorit în Canada. Este primul Suveran Pontif care face asta

Papa Francisc se află într-o vizită oficială în Canada, iar motivul pentru care s-a îmbarcat în călătoria de o săptămână este incredibil! Suveranul Pontif vrea să își ceară scuze pentru abuzurile suferite de copiii indigeni în școlile catolice de cartier.

papa francisc slujba

Papa Francisc a părăsit Vaticanul în cursul zilei de ieri, 24 aprilie 2022, pentru o vizită oficială în Canada, unde urmează să își ceară scuze pentru rolul jucat de Biserica Catolică în abuzul asupra copiilor indigeni din școlile canadiene. Vaticanul a numit călătoria un „pelerinaj penitenţial”, iar Papa a fost primit duminică la Edmonton de premierul Justin Trudeau şi de Mary Simon, guvernatorul general al Canadei.

Citește și:  Papa Francisc demisionează? Ajuns în scaun cu rotile, a anunțat o întrunire extraordinară la Vatican

În timp ce se află în țară, se va întâlni cu grupuri indigene și va aborda scandalul abuzului și eliminării culturii indigene în școlile rezidențiale ale țării. Liderii indigeni au cerut de multă vreme scuze din partea papalității, pentru răul cauzat în ultimele decenii copiilor indigeni. Anul trecut, sute de morminte nemarcate au fost descoperite pe terenurile fostelor școli rezidențiale din Columbia Britanică și Saskatchewan.

Papa Francisc simte „durere și rușine”. Ce va mai face în Canada?

Comisia pentru Adevăr și Reconciliere din Canada a raportat că peste 4.000 de copii indigeni au murit fie din neglijență, fie din cauza abuzului în școlile rezidențiale, multe dintre acestea fiind conduse de Biserica Catolică. În aprilie, Papa le-a spus liderilor indigeni de la Vatican că simte „durere și rușine pentru rolul pe care un număr de catolici, în special cei cu responsabilități educaționale, l-au avut în toate aceste lucruri care v-au rănit, în abuzurile pe care le-ați suferit și în lipsa de respect pentru identitatea, cultura și chiar valorile voastre spirituale”.

Nu rata: Madonna, mesaj neașteptat pentru Papa Francisc: „Nu mi se pare corect”

În timpul călătoriei, Papa va călători și în Quebec și Iqaluit, capitala teritoriului canadian Nunavut. Doi cardinali canadieni îl vor însoți pe tot parcursul vizitei sale, este vorba despre cardinalul Marc Ouellet și cardinalul Michael Czerny. Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, și-a anulat călătoria programată în Africa, la începutul acestei luni, din cauza unor probleme la genunchi.

El a spus într-un interviu pentru Reuters că încă intenționează să viziteze Rusia, chiar și după invazia Ucrainei, dar a primit critici pentru că acordă prioritate acestei destinații față de vizitarea Ucrainei și pentru că a învinuit parțial NATO pentru invazia Rusiei.

Ai un pont sau mai multe informații, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg