NATO, amenințată de Rusia cu armele nucleare: «Alianța ar putea fi distrusă în 30 de minute»

#Război Ucraina-Rusia

Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roskomos, a făcut afirmații privind un război nuclear NATO - Rusia și faptul că țările membre NATO ar putea fi distruse în doar jumătate de oră.  

Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roskomos
Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roskomos

Mesajul privind distrugerea țărilor NATO cu armament nuclear a fost transmis de către Dmitri Rogozin chiar pe contul său de Telegram, dar Federația Rusă nu ar permite începerea unui astfel de război, „deoarece consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea Pământului nostru”, potrivit Adevărul.

Chiar dacă situația din Ucraina a fost numită de Vladimir Putin drept „operațiune militară specială”, Dmitri Rogozin s-a îndepărtat de această narativă și a numit-o drept „un război pentru adevăr și dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent”.

Citește și Rusia amenință Regatul Unit cu armele nucleare. Ce alte țări au mai fost vizate

De asemenea, Rogozin a reiterat mesajul propagandei ruse, din care a transmis că Federația Rusă nu se află în conflict cu Ucraina, ci cu NATO, în mod direct. 

Rusia, în război cu NATO?

După ce societatea civilă și diplomația internațională și-au declarat susținerea pentru cauza ucraineană și independența și dreptul la alegere a Ucrainei, mesajele propagandei ruse, transmise prin intermediul boților și a televiziunii ruse, arată că, de fapt, Rusia se află într-un conflict armat cu NATO.

Singura diferență, așa cum a zis și Rogozin, e că NATO nu a declarat în mod oficial aceasta.

Lupta împotriva NATO a fost reiterată și luni 9 mai, de Ziua Victoriei, în cadrul discursului pe care președintele Vladimir Putin l-a susținut.

Federația Rusă, peste 6.000 de arme nucleare

În acest moment, Rusia are cel mai mare armament nuclear din lume, depășind chiar și numărul de arme nucleare al Alianței Nord-Atlantică.

Vezi și Cum ar putea NATO ataca Rusia. Greșeala fatală pe care poate să o facă Putin în războiul cu Ucraina

Încă de la începutul războiului, armele nucleare au fost aduse în discuție chiar de către Vladimir Putin, care a amenințat țările ce intervin pentru Ucraina. 

Totuși, în cazul unui război nuclear între Rusia și NATO, nivelul de distrugere și nivelul de radiații rezultat în urma exploziilor ar face ca viața pe Pământ să devină imposibilă. 

Întreaga Alianță Nord-Atlantică deține 5,800 de focoase nucleare, în timp ce Rusia, de una singură, deține 6,257 aproximativ de arme nucleare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net