Miliardarul Calisto Tanzi, fondatorul imperiului Parmalat, a murit la 83 de ani

Ultima actualizare:

Prima zi a anului 2022 a adus o veste cutremurătoare: antreprenorul Calisto Tanzi, cel care a construit imperiul Parmalat, a murit la vârsta de 83 de ani.

Calisto Tanzi a murit la 83 de ani Sursă foto: Profimedia
Calisto Tanzi a murit la 83 de ani Sursă foto: Profimedia

Calisto Tanzi, antreprenorul de al cărui nume este legată creşterea concernului Parmalat, companie pe care a fondat-o în 1961 și care a intrat în declin la începutul anilor 2000, s-a stins din viață la 83 de ani, anunță presa italiană. 

Tanzi a investit masiv în promovarea comercială a mărcilor sale, folosind campanii publicitare inovatoare și programe de sponsorizare sportivă: de la campionii la schi alpin Gustav Thöni și Ingemar Stenmark, până la piloții de Formula 1 Niki Lauda sau Nelson Piquet.

Calisto Tanzi a deținut clubul sportiv AC Parma

Familia lui Calisto Tanzi a deținut, printre altele, clubul de fotbal AC Parma. În 2003, gruparea italiană a decis să-l vândă pe fotbalistul român Adrian Mutu la Chelsea Londra. În schimbul internaționalului nostru, clubul a încasat 23 de milioane de euro.

"Parma Calcio 1913 a aflat cu tristețe despre decesul lui Calisto Tanzi și dorește să transmită cele mai profunde condoleanțe familiei sale.

El i-a ajutat pe galven-albaștrii să câștige trofee naționale și internaționale (3 Cupe ale Italia, o Cupă a Cupelor, două Cupe UEFA, o Supercupă Europei și o Supercupă a Italiei)”, a transmis clubul emilian.

Imperiul lui Tanzi s-a prăbușit în 2003

Imperiul lui Tanzi a început să se prăbușească la începutul anilor 2000. Din acel moment, pentru afacerist au urmat ani întregi de procese și multe clipe dificile. 

Parmalat s-a prăbușit în 2003, cu o pagubă de 14 miliarde de euro, în ceea ce este considerat cel mai mare faliment din Europa. În 2008, Tanzi a fost acuzat că a deturnat aproximativ 800 de milioane de euro de la companie și a fost închis pentru fraudă. În 2011 a fost condamnat la 9 ani și două luni de închisoare, dar a fost plasat în arest la domiciliu din motive de sănătate. Toate procesele la care a participat l-au măcinat teribil și i-au slăbit starea de sănătate treptat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net