Nu toți turiștii își mai permit o vacanță în Istanbul. Cât de mult a plătit o familie de români nota de plată pentru o masa în oraș

Mulți turiști, inclusiv românii, își petrec vacanțele în Istanbul sau îl vizitează în city break-uri. Orașul este o destinație foarte populară și mulți oameni îl aleg datorită accesibilității sale. Însă, se pare că mulți nu își mai permit o vacanță aici, fiind nevoiți în ultima vreme să scoată mai mulți bănuți din buzunar decât ar fi crezut.

Vacanțele în Istanbul nu mai sunt ce au fost / foto: Pexels
Vacanțele în Istanbul nu mai sunt ce au fost / foto: Pexels

Un român a povestit prin intermediul unui mesaj pe Facebook cum prețurile din Istanbul au crescut considerabil, fiind în vacanță alături de soție și copil și nu au găsit nimic la sume convenabile. Cu toate că, spune el, au mers destul de mult pe jos și nici nu au mâncat prea mult la restaurant, au ajuns să plătească enorm pentru mâncare, pentru cel mai ieftin fel fiind nevoit să scoată din buzunar 1.000 de lire turcești (în jur de 28 de euro).

„Sunt pentru prima dată aici și nu am nimerit așa ceva (ieftin și bun) și suntem genul care mergem pe jos peste tot, minimum 15.000 pași pe aplicație. Cu soția și copil de 7 ani la un singur fel de mâncare, cea mai mică 1.000 lire.

Un exemplu de la ultima masă, ghiveci cu miel, cu creveți și o supă 1500 lire, în condițiile în care porția nu avea 250 gr. Lângă, la un butic, 5 buc baclava vărsată, o prăjitură și ceai vărsat 200 gr – 700 lire.

„E puțin cam scump pentru ce oferă orașul”

Părerea mea e că e puțin cam scump pentru ce oferă orașul și comparativ cu alte țări, probabil și din cauză că, înainte să vin, toți au lăudat partea gastronomică și la pomul lăudat…”, a scris un internaut pe grupul de Facebook „La pas în Istanbul – informații utile”, relatează dcnews.ro.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Majoritatea au fost de aceeași părere cu românul, că prețurile din Istanbul au crescut considerabil în ultima vreme: „Bine ați venit în Istanbulul actual, din nefericire în Turcia prețurile cresc din ce în ce mai mult. De ieri a fost mărit TVA-ul la restaurante, de aceea prețurile de acum încolo vor fi exagerate”,

„Trăiesc în Istanbul de 27 de ani şi vă rog să mă credeți că ştiu ce vorbesc. Vă sfătuiesc să mergeți la restaurantele unde se fac kebabe şi să mâncați lahmacun care este delicios şi mai ieftin”, „Astăzi am dat 415 lire pe un kebap destul de prost și 350 lire pe un Balik Durum”, au precizat unii internauți, în secțiunea de comentarii.

În schimb, altcineva a scos în evidență mizeria din centrul istoric al orașului, cât și haosul și prețurile mari: „Foarte scump Istanbulul. Nu merită efortul fizic, psihic și financiar. Este un haos centrul istoric, mizerie, la tot pasul ești acostat fie să cumperi sau să mănânci ceva. Intrările la Hagia Sofia și la Topkapi este 50 de euro de persoană”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net