Rețeta de drob a lui chef Sorin Bontea. Vedeta a dezvăluit secretul pentru o mâncare delicioasă

Paștele este un prilej de bucurie și comuniune pentru familii din întreaga lume, iar o tradiție culinară îndrăgită în multe gospodării românești este prepararea drobului. Unul dintre cei mai iubiți bucătari din țară, chef Sorin Bontea a prezentat cea mai tare rețetă de drob de pui. Chef-ul a dezvăluit marele său secret.

Rețeta de drob a lui chef Sorin Bontea
Rețeta de drob a lui chef Sorin Bontea

Rețeta de drob a lui chef Sorin Bontea

Ingrediente: Condimente pentru drob, ficăței de pui, fnimioare și pipote de pui, pulpă de pui, prapure de porc, ceapă, mărar, pătrunjel, ouă, ule, sare, piper.

Pentru drobul de pui nu diferă tehnica foarte mult față de celelalte droburi. Ficăței, inimioare, pipoțte, am pus și un pic de pulpă de pui ca să lege, ceapă călită. Multă ceapă călită, ăsta este secretul. Verdeață, ouă sare, piper.   Mie îmi place foarte mult, gustul e senzație, sper să fie și pe gustul vostru și al celor care se vor bucura de masă împreună cu voi.”, a început chef Sorin Bontea.

„Primul lucru pe care îl facem, tocăm ingredientele, pe care le-am fiert înainte – toate organele le-am fiert în apă cu sare. Eu toc prin sita mare și întotdeauna, ca să fie mai ușor de amestecat, combin cu verdeața. Am pus o caserolă de ficăței, două de organe, vreo 4 pulpe de pui, trei legături de mărar, trei de pătrunjel. E și după gust. Mie îmi place să pun ceapă mai multă, mi se pare că e mai gustos.”, a spus chef-ul.

El a explicat că cantitatea de ouă pe care o folosește depinde de cât de „fadă este compoziția”, și, în final, a adăugat patru ouă. Referitor la condimente, bucătarul utilizează sare, piper și alte condimente pentru a da gust drobului.

Pentru a adăuga un plus de savoare, Sorin Bontea a menționat că a călit ceapa în untură de porc. Tava este unsă cu un strop de ulei, apoi se aranjează prapurul și se toarnă compoziția. Se acoperă cu cealaltă parte a prapurului și se unge cu puțin ulei.

„Întotdeauna gustați mâncarea, este foarte important! Am să-l bag la cuptor 40-50 minute la 180 grade, în tavă cu puțină apă.”, a mai spus bucătarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
horoscop 17 martie webp
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
varza a la cluj jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
Cum iti poti recompensa angajatii pentru eforturile depuse Top 3 sfaturi pentru a i motiva jpg
featured image (1) jpg
horoscop freepik jpg
horoscop bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net