O boală se răspândește rapid și face ravagii! OMS cere date pentru focarele depistate în China

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată cu privire la focarele de pneumonie nediagnosticată la copii și cere Chinei să ia măsuri. Se pare că autoritățile chineze ar fi raportat o creștere uriașă a numărului de boli respiratorii. Ne amintim că OMS a mai criticat oficialii chinezi din cauza lipsei de transparență și comunicare. Încă și în prezent se anchetează în jurul originii Covid-19.

Boala se răspândește cu repeziciune Foto: Shutterstock
Boala se răspândește cu repeziciune Foto: Shutterstock

Creștere de boli asemănătoare gripei

OMS a adresat o cerere oficială Chinei pentru informații detaliate privind o creștere a bolilor respiratorii și a cazurilor de pneumonie raportate la copii", a afirmat OMS. Potrivit ultimelor date, nordul Chinei a raportat o creștere a numărului de "boli asemănătoare gripei" de la jumătatea lunii octombrie, comparativ cu aceeași perioadă din ultimii trei ani, a anunțat OMS, scrie Observatornews.ro

Se pare că frigul a pus stăpânire pe Beijing, temperaturile urmând să coboare sub zero grade până vineri, potrivit presei de stat. Temperaturile s-au prăbușit în timp ce orașul „a intrat într-un sezon de incidență ridicată a bolilor infecțioase respiratorii", a declarat Wang Quanyi, director adjunct și expert epidemiologic șef la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Beijing.

Pneumonie nediagnosticată la copii

La 21 noiembrie, mass-media și sistemul public de supraveghere a bolilor ProMED au anunțat cazuri de pneumonie nediagnosticată la copii din nordul Chinei. „Agenția a solicitat, de asemenea, informații suplimentare cu privire la tendințele recente în circulația agenților patogeni cunoscuți, inclusiv gripa, SARS-CoV-2 (virusul care dă naștere la Covid-19), RSV care afectează copiii și Mycoplasma pneumoniae, precum și cu privire la gradul de supraaglomerare a sistemului de sănătate", se adaugă în comunicat.

Ce măsuri trebuie luate

Populația este îndemnată să ia măsuri de prevenire, inclusiv să se vaccineze, să păstreze distanța față de persoanele bolnave și să poarte măști. Pe parcursul pandemiei Covid-19, OMS a criticat în repetate rânduri autoritățile chineze pentru lipsa de transparență și de cooperare. La mai bine de trei ani de la depistarea primelor cazuri în Wuhan, dezbaterile aprinse continuă să se desfășoare în jurul originii Covid-19.

image
image
image
image
image
image
politia nu treceti jpeg
Accident 2 Mai Vama Veche jpg
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
Infidelitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net