OMS a anunțat 3 scenarii posibile ale pandemiei, în acest an

#Coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a prezentat miercuri trei scenarii posibile pentru modul în care va evolua pandemia în acest an. Pe baza acestor scenarii, a anunțat și un plan de a ieși cu bine din faza de urgență.

De doi ani, coronavirusul ne-a dat lumea peste cap
De doi ani, coronavirusul ne-a dat lumea peste cap

Cele 3 scenarii ale evoluției pandemie

  • Scenariul cel mai probabil este că virusul continuă să evolueze, dar severitatea bolii și a simptomelor pe care le provoacă se reduce în timp, pe măsură ce imunitatea populației crește în urma vaccinării sau a infectării, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters. Cu toate acestea, a avertizat că pot apărea creșteri periodice ale cazurilor de infectări și a deceselor, căci tot în timp, imunitatea celor vaccinați și trecuți prin boală se diminuează.
  • Scenariul optimist a OMS e acela în care viitoarele variante de COVID ar fi „semnificativ mai puțin severe”, iar imunitatea ar fi de mai lungă durată, fără a fi nevoie de alte rapeluri sau de adaptări ale vaccinurilor.
  • Cel mai rău scenariu: virusul dezvoltă mutații mult mai periculoase, în fața cărora vaccinurile actuale ar fi mai puțin eficiente, iar imunitatea împotriva formelor grave de boală și a riscului de deces ar scădea rapid.

Soluțiile propuse de OMS

Pentru a ieși din această pandemie cât mai repede și cu pierderi cât mai mici, Organizația Mondială a Sănătății a cerut statelor să continue să monitorizeze virusul pentru a putea face estimări și a avertiza din timp populația. Trebuie făcute în continuare teste. Acestea ajută atât la indentificarea cazurilor și, în același timp, permit autorităților să aibă o imagine corectă asupra pandemiei și să ia măsuri. OMS recomandă urmărirea evoluției virusului în cadrul populațiilor de animale.

Vaccinarea rămâne cea mai importantă, obiectivul fiind acela de a vaccina 70% din populația lumii, în special persoanele vulnerabile. OMS recunoaște că vaccinurile actuale s-au dovedit mai puțin eficiente în reducerea transmisibilității Omicron decât s-a sperat, dar ținta de 70% rămâne în continuare relevantă. Planul strategic de pregătire și răspuns al OMS, care stabilește ajustările strategice pe care fiecare țară trebuie să le facă, este al treilea și ultimul, a spus Tedros. Primul raport a fost lansat la începutul pandemiei, în februarie 2020.

Aveți un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrieți-ne pe adresa pont@click.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net