Omul cu cel mai mare nas din lume! A ajuns faimos în Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

Guiness Book deține cele mai ciudate recorduri din întreaga lume, iar multe dintre ele depășesc orice imaginație. Fie că ne referim la persoane care au cele mai mari buze din lume sau au mâncat cele mai ciudate chestii, ele au ajuns să șocheze. Totuși, în ciuda acestui fapt, cu siguranță ai fost curios să afli cine deține recordul mondial pentru cel mai mare nas din lume.

Thomas Wedders a fost barbatul cu cel mai lung nas din lume 800x417 webp

Inițial, acest record i-a aparținut unui circar englez pe nume Thomas Wedders, care postum a fost recunoscut de Cartea Recordurilor, în secolul 18, pentru faptul că avea cel mai mare nas din lume, cu lungimea de 19 centimetri.

Omul în viață care deține cel mai mare nas din lume

Pe Twitter s-a viralizat o postare despre povestea lui Thomas Wedders, postare care prezintă o imagine în care se observă reproducerea în ceară a chipului lui Thomas, păstrat în muzeul Ripley’s Believe It Or Not, potrivit informațiilor oferite de Mirror.

Internauții l-au asemănat pe acesta cu personajul fictiv Squidward Tentacles, devenit faimos în serialul animat SpongeBob SquarePants. Postarea s-a viralizat cu mare rapiditate în rândul internauților și, în timp ce alții rămâneau muți de uimire, alții se amuzau copios văzând imaginile.

În urma acestei postări, a apărut o altă mare curiozitate: cine este persoana în viață care deține recordul de cel mai mare nas din lume? Ei bine, întâmplarea face ca turcul Mehmet Ozyurek să dețină recordul pentru cel mai mare nas din lume, care măsoară 8,8 centimetri. Acest fapt a fost verificat în 13 noiembrie 2021.

Mehmet Ozyurek (în mijloc), la concursul celor mai lungi nasuri din lume (FOTO: EPA)
Mehmet Ozyurek (în mijloc), la concursul celor mai lungi nasuri din lume (FOTO: EPA)

Bărbatul în vârstă de 73 de ani locuiește în Artvin și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare nas din lume. Au trecut mai bine de 12 ani de când Mehmet Ozyurek deține această titulatură, după ce au acceptat ca cei de la Guiness Book să îi măsoare nasul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net