Papa Francisc: „Trăim al Treilea Război Mondial!”

Papa Francis a bordat subiectul războiului, într-o întâlnire cu reprezentanți ai Ordinului iezuit al Bisericii Catolice.

Discuțiile au fost notate într-o stenogramă a discuțiilor purtate de Suveranul Pontif. Acesta a utilizat un discurs destul de criptic, care poate da naștere mai multor interpretări. Cert este că acesta a afirmat clar la un moment dat că „trăim al Treilea Război Mondial”.

Trei războaie mondiale, într-un secol

În urmă cu câţiva ani, mi-a trecut prin cap să spun că trăim un al Treilea Război Mondial în bucăţi. Acum, pentru mine, al Treilea Război Mondial a fost declarat. Iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu omenirea care a avut trei Războaie Mondiale într-un secol?”, a afirmat Papa, citat de Adevărul.

Papa Francisc a atins și subiectul războiului din Ucraina despre care a cometat că „trebuie să ne îndepărtăm de tiparul obişnuit conform căruia Scufiţa Roşie era bună şi lupul era rău. Se conturează ceva global, cu elemente foarte interconectate”.

Citește și: Madonna, mesaj neașteptat pentru Papa Francisc: „Nu mi se pare corect”

El ar fi relatat detalii din cadrul unei discuții purtate cu un lider european, care și-ar fi exprimat îngrijorarea, înaintea invaziei rusești. 

Cu două luni înainte de conflict, un şef de stat mi-a spus că Alianţa Atlantică risca să dezlănţuie ceea ce s-a întâmplat. L-am întrebat de ce şi mi-a răspuns: Ei latră la porţile Rusiei. Iar ei nu înţeleg că ruşii sunt imperiali şi nu permit niciunei puteri străine să se apropie de ei”, ar fi spus Papa Francisc, transmite Adevărul.

Discuții cu Patriarhul Kirill

În luna mai, Papa Francisc și Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe din Rusia au avut o întâlnire online, în urma căreia Suveranul Pontif a fost criticat că ar fi alterat subiectul discuțiilor, atunci când le-a dezvăluit public.

Am vorbit cu Kirill timp de 40 de minute prin Zoom. Primele 20, cu un cartonaş în mână mi-a citit toate justificările războiului. L-am ascultat şi i-am spus: nu înţeleg nimic despre asta.

Citește și: Papa Francisc, probleme grave de sănătate. A ajuns în scaun cu rotile

Frate, nu suntem clerici de stat, nu putem folosi limbajul politicii, ci pe cel al lui Iisus”, a declarat Papa Francisc, la acea vreme, acuzându-l pe liderul Bisericii Ortodoxe Ruse pentru că încurajează războiul în Ucraina declanşat de Vladimir Putin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net