Peste 270 de pasageri ai unui avion, puși în real pericol, după ce pilotul a murit în zbor. Cine a salvat situația

Ultima actualizare:

Pilotul unui avion care mergea de la Miami în Santiago de Chile, cu 271 de pasageri la bord, a murit la bordul aeronavei, chiar în timpul zborului.

Pentru pasageri, experiența a fost îngrozitoare / foto: Pixabay
Pentru pasageri, experiența a fost îngrozitoare / foto: Pixabay

Ivan Andaur, căpitanul aeronavei, a început să se simtă rău la trei ore după decolarea cursei LATAM Airways din Miami și s-a prăbușit în baia aeronavei. El a primit ulterior îngrijiri medicale de urgență de la echipaj.

A fost declarat mort la aterizare

În urma incidentului, zborul a fost deviat către aeroportul Tocumen din Panama City. Membrii ambulanței ajunși la fața locului nu au mai putut, din păcate, să-l salveze.

Zborul LA505, operat cu o aeronavă Boeing 787 Dreamliner, decolase din Miami la ora locală 22.11, luni, pe 14 august.

Din fericire, la bord se mai afla un căpitan de rezervă, dar și un copilot. „LATAM Airlines anunță că zborul LA505, pe ruta Miami-Santiago, a fost nevoit să aterizeze la Tocumen din cauza unei urgențe medicale în cadrul echipajului. La aterizare, serviciile de urgență au intervenit, însă pilotul aeronavei a decedat”, a anunțat compania aviatică, potrivit yahoo news.

O asistentă a încercat să-l salveze

Printre cei 271 de pasageri se afla și o asistentă medicală. Aceasta a încercat să îl resusciteze pe bărbat până la aterizarea aeronavei pe Aeroportul Internațional Tocumen din Panama.

„Din păcate, pilotul a murit imediat după ce au început simptomele. A făcut stop cardiorespirator. Nu am avut cele necesare pentru a efectua o bună resuscitare. Latam trebuie să îmbunătățească protocolul în cazul unor urgențe ca acestea, unde pot fi salvate vieți”, a precizat asistenta medicală de la bordul avionului.

Alți pasageri spun că au trecut prin momente teribile în timpul zborului. „Am luat zborul pe la 11 noaptea, după 40 de minute, pilotul ne-a întrebat dacă în avion se află un medic. Nu știam ce s-a întâmplat acolo.

Ulterior, ne-au spus că vom ateriza pentru că pilotul se simțea rău și, când am ajuns, ne-au cerut să evacuăm avionul pentru că situația s-a înrăutățit.

Noi am coborât din avion la ora 1 și ne-au dus la mai multe hoteluri, dar erau toate ocupate. Eram 300 de oameni și nu puteam încăpea toți într-un hotel. Experiența a fost îngrozitoare”, a mărturisit o altă pasageră, potrivit La Nacion.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net