„Plecați acum!” Peste 300 de români din Fâșia Gaza, somați să părăsească teritoriul. Israel pregătește răzbunarea

Cel puțin 300 de morți, acesta este bilanțul după o zi de război în Israel după ce militanții Hamas au atacat de pe uscat, de pe mare și din aer declanșând cel mai mare conflict din ultimii 50 de ani din zonă. Numărul răniților sare de 1.500, iar acestea sunt cifre care vor crește în următoarele ore, spun autoritățile. Sute de moți s-au înregistrat și în cealalată tabără. Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza spune că 256 de palestinieni, inclusiv 20 de copii, au fost uciși în atacurile aeriene israeliene în ultimele 24 de ore. Alte 1.788 de persoane au fost rănite, transmite ministerul. Între timp, premierul Israelului a anunțat o răzbunare cruntă. El le-a cerut locuitorilor din Fâșia Gaza să părăsească teritoriul pentru că îl va transforma „în ruine”. Acolo trăiesc și aproximativ 300 de români. 

Atac cu rachete dinspre Gaza spre Israel FOTO Profimedia (5) jpg

Netanyahi amenință că transformă Gaza în „moloz”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, le cere palestinienilor să părăsească Gaza, spunând că armata va transforma site-urile Hamas „în moloz”, relatează Alarabiya News.

„Acest război va dura, va fi dificil. Ne așteaptă zile provocatoare”, spune Benjamin Netanyahu într-un discurs televizat

El le-a cerut palestinienilor din zonă să „plece acum”. Peste 300 de români trăiesc în Fâșia Gaza.

„Le spun locuitorilor din Gaza: Plecați acum, pentru că vom acționa în forță peste tot", a mai transmis premierul, relatează Anadolu.

Gruparea palestiniană Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii 50 ani, ucigând sute de civili într-un asalt surpriză. Mii de rachete au fost lansate din Gaza.

„Inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut niciodată”, a spus Netanyahu. „Suntem într-un război și îl vom câștiga.”

Sute de pelerini români aflați în Israel așteaptă să fie repatriați

„Patriarhia Română își exprimă adânca îngrijorare cu privire la recrudescența războiului din Israel, ca urmare a atacului terorist declanșat în zorii zilei de azi, 7 octombrie, atac soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi.Războiul reprezintă totdeauna o catastrofă socială cu urmări incalculabile în planul suferinței omenești și al pierderii vieții unor persoane total nevinovate. O catastrofă umanitară.De aceea, prioritatea cea mai înaltă, mai ales în contextul tragic prin care trece acum o altă țară devastată de război (Ucraina), o reprezintă găsirea unor soluții diplomatice menite să oprească escaladarea violențelor și a crimelor amorsate în atacul terorist de astăzi.Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu statul Israel și cooperează cu autorităţile de resort pentru ca cei aproape 800 de pelerini români să revină acasă”, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net