Povestea celor două verighete purtate de Emmanuel Macron

Emmanuel Macron poartă mereu două verighete, câte una pe fiecare mână, la care nu a renunţat nici în timpul vizitei în România. Ambele sunt simbol al uniunii sale cu Brigitte Macron (69 de ani). Iată povestea lor.

Mulţi sunt surprinşi să vadă că preşedintele Franţei are o verighetă pe mână stângă şi una pe mâna dreaptă. Motivul este unul emoţionant. Dacă una dintre ele a fost pusă pe deget de Brigitte în 2007, când cei doi s-au căsătorit, la Paris, a doua are o poveste mai veche.

Macron poartă inelul de când era încă student. Pe atunci, viitorul preşedinte al Franţei a plecat în Nigeria, timp de şase luni, pentru studiile sale. Fiind prima oară când erau despărţiţi pentru a perioadă atât de lungă, Brigitte i-a dăruit un inel, care să reprezinte legătura lor. Povestea a fost spusă într-o carte publicată în 2022, de Jean-Louis Beaucarnot. În 2017, Macron a declarat, întrebat de cele două verighete, că sunt "de la aceeaşi femeie". Şi Prima Doamnă a Franţei poartă tot două verighete, din acelaşi motiv. 

Citeşte şi: Emmanuel Macron și soția lui, Brigitte Macron. Povestea neobișnuită de dragoste dintre cei doi

Emmanuel şi Brigitte s-au cunoscut când el avea 15 ani

Macron şi Brigitte, pe vremea când s-au cunoscut
Macron şi Brigitte, pe vremea când s-au cunoscut

Emmanuel şi Brigitte Macron s-au cunoscut, în Amiens, nordul Franţei pe când preşedintele avea doar 15 ani, iar fosta profesoară, pe atunci Brigitte Trogneux, era şefa clubului de teatru a liceului unde învăţa Emmanuel. Deşi exista o diferenţă de vârstă de 14 ani între ei, adolescentul s-a îndrăgostit imediat de femeia care avea trei copii şi soţ. Brigitte a recunoscut chiar că a speriat-o determinarea viitorului ei soţ. 

„La vârsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus «Orice vei face, eu o să mă însor cu tine»”, a povestit Brigitte Macron.

Imagine de la nunta din 2007
Imagine de la nunta din 2007

Deşi Emmanuel s-a mutat la Paris, pentru a termina liceul, ei au păstrat legătura, iar o dată ce viitorul preşedinte a absolvit, ei au început o relaţie. „Pas cu pas, el a reuşit să spargă toate barierele, cu răbdare, în toate modurile posibile. Ne sunam mereu unul pe altul, petreceam ore întregi la telefon”, a spus Brigitte.

Citeşte şi: Brigitte Macron, în tinerețe. Cum arăta prima doamnă a Franței acum 40 de ani

Brigitte, sprijinul lui Macron la Elysee

Brigitte Macron e nelipsită de la evenimentele importante ale soţului
Brigitte Macron e nelipsită de la evenimentele importante ale soţului

Emmanuel şi Brigitte s-au căsătorit în 2007, iar de atunci, ea se dedică total succesului în politică a soţului său. Se spune chiar că Macron se sfătuieşte cu fosta profesoară când trebuie să ia decizii importante pentru Franţa, iar consilierii de la Palatul Elysee şi miniştrii lui îi cere mereu ajutorul lui Brigitte. 

Despre mariajul cu Macron, Prima Doamnă a declarat că e unul bazat pe o legătură profundă şi că nu este o femeie care aleargă după tineri, Emmanuel fiind sigurul bărbat mai mic care i-a atras vreodată atenţia. 

“Atât timp cât suntem împreună, totul va fi bine. Suntem norocoşi că ne-am întâlnit. Legătura dintre noi a fost instantă, din prima zi, a fost evident. Oamenii nu înţeleg, pentru că societatea noastră pune preţ pe individualism”, a declarat Brigitte Macron. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net