Preot homosexual, revoltat că nu se poate căsători cu iubitul său: „Biserica are responsabilitatea...”

În calitate de preot al Bisericii Anglicane, Charlie Bell nu poate căsători în mod legal cupluri de același sex și ar fi concediat dacă el însuși s-ar căsători cu iubitul său. Totuși, bărbatul consideră că are dreptul la fel de mult ca orice altă persoană să își unească destinul cu partenerul său în fața lui Dumnezeu.

Preotul homosexual, revoltat că nu se poate căsători cu iubitul său
Preotul homosexual, revoltat că nu se poate căsători cu iubitul său

Preotul homosexual, revoltat că nu se poate căsători cu iubitul său

S-au împlinit 10 ani de când a avut loc prima căsătorie între persoane de același sex în Marea Britanie, la 29 martie 2014, după ce a fost adoptată legea Marriage (Same Sex Couples). Cu toate acestea, Biserica Anglicană încă nu acceptă căsătoriile între persoane de același sex.

Charlie Bell, în vârstă de 34 de ani, este împreună cu partenerul său Piotr Baczyk, în vârstă de 28 de ani, de câțiva ani. În calitate de preot anglican, Charlie nu are voie să se căsătorească cu Piotr, altfel își va pierde locul de muncă. 

Într-un interviu pentru Mirror.com Charlie a spus: „Mă face să mă simt vinovat ca homosexual, deoarece simt că sunt asociat cu o organizație care este homofobă. Este sfâșietor când vezi oameni plini de speranță, iubitori, care se prezintă, iar eu nu sunt în stare să fac ceea ce pare cel mai bun, caritabil și creștinesc lucru - să îi căsătoresc prin lege. Este frustrant și trist. Ai voie să ai un parteneriat civil, dar nu poate exista niciun conținut religios. Și dacă am vrea asta, ar trebui să dăm asigurări episcopului că parteneriatul va fi celibatar”, a spus Charlie.

Charlie locuiește în Londra și este psiholog în cadrul NHS cu normă întreagă, dar face voluntariat ca preot. El demarează o campanie împreună cu organizația „Împreună pentru Biserica Angliei" pentru a încerca să schimbe practica organizației și să facă legale în Marea Britanie căsătoriile între persoane de același sex în cadrul Bisericii. 

Preotul homosexual, revoltat că nu se poate căsători cu iubitul său (Sursa: Mirror)
Preotul homosexual, revoltat că nu se poate căsători cu iubitul său (Sursa: Mirror)

Biserica are responsabilitatea legală de a căsători pe oricine se prezintă - dar, bineînțeles, acest lucru nu se aplică cuplurilor de același sex", a declarat Charlie. „Încerc să schimb acest lucru, împreună cu mulți alții, pentru ca Biserica Angliei să fie din nou cu adevărat o biserică pentru întreaga țară. Există încercări constante din partea oamenilor de a face ca preoții ca mine să fie concediați sau sancționați", a explicat el.

Le scriu episcopilor noștri și încearcă să găsească orice motiv posibil pentru a se asigura că nu vom continua să deținem funcții. Este atât de frustrant pentru că majoritatea dintre noi nu vrem să ne petrecem tot timpul vorbind despre asta - dar dacă nu o facem, nimeni nu o va face și nedreptățile vor continua. Am la fel de mult dreptul de a fi în Biserică ca și homofobii - și oricât de mult nu le place, nu depinde de ei."

Charlie consideră că Biserica Angliei nu ar trebui să își ignore istoria și tradiția, dar trebuie să se adapteze vremurilor „în lumina a tot ceea ce știm despre existența de acum", mai adăugat acestaCharlie a spus că ar putea trece încă 10 ani până când cuplurile de homosexuali se vor putea căsători legal în biserică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net