Prima nuntă regală din 2023! Prințesa din Brunei s-a măritat cu verișorul ei primar

Fiica sultanului  din Brunei, Prințesa Azemah Ni’matul Bolkiah (38 de ani), s-a căsătorit la începutul acestei luni cu verișorul ei primar, Prințul Bahar ibni Jefri Bolkiah (41 de ani). Nunta a fost o sărbătoare de o săptămână.

Prințesa Azemah și Prințul Bahar (foto mijloc) s-au căsătorit la începutul acestei luni
Prințesa Azemah și Prințul Bahar (foto mijloc) s-au căsătorit la începutul acestei luni

Citește și: Lux și opulență la nunta lui Tiffany Trump! Evenimentul a costat 1.5 milioane de dolari 

Șirul generos de evenimente a început pe 11 ianuarie în Sala de Banchet a Palatului Istana Nurul Iman, reședința oficială a sultanului, urmată de șapte ceremonii. Printre acestea s-a numărat prezentarea însemnelor regale, tradiționalul schimb de cadouri, o ceremonie regală de pulbere unde li se aplică pudră colorată și uleiuri esențiale pe frunte, o slujbă islamică la Moscheea Omar Ali Saifuddien și o recepție.

Mireasa a avut ținute diferite

Prințesa Azemah este fiica sultanului Hassanal Bolkiah (76 de ani), iar noul ei soț, Prințul Bahar, este al doilea fiu al prințului Haji Jefri Bolkiah (68 de ani), fratele sultanului. Prințesa este al optulea copil al sultanului, iar mama sa este Hajah Mariam (67 de ani), a doua soție a acestuia.

Fotografiile distribuite de la nunta regală pe Instagram dezvăluie spectaculoasele ținute de mireasă ale prințesei, inclusiv o rochie superbă din cristal de fildeș cu voal asortat. O a doua ținută, de culoare gri, a fost accesorizată cu un colier impresionant cu diamante, cu trei pietre în formă de lacrimă. Printre coronitele purtate de prințesă s-a numărat și spectaculoasa "Tiara Diamond Heart", care aparține mamei sale vitrege, Regina Saleha (76 de ani).

După ce miliardarul sultan Hassanal Bolkiah și-a dat binecuvântarea oficială, săptămâna nunții cuplului a început pe 11 ianuarie. Slujba tradițională - care a avut loc la Balai Singgahsana Indera Buana pe terenul palatului - presupune ca familia cuplului să-i binecuvânteze.

Iată și: "Sunt mai apropiaţi ca niciodată!" Este în cărţi a doua nuntă regală pentru Sarah Ferguson şi Prinţul Andrew? 

După aceasta, cuplul și-a ținut apoi ceremonia islamică la Moscheea Omar Ali Saifuddien, care este unul dintre reperele naționale ale Bruneiului. Ceremonia, care a avut loc la Moscheea Omar Ali Saifuddien, l-a văzut pe mire pronunțându-și jurămintele în fața unui grup de participanți, inclusiv sultanul, care a acționat ca reprezentant al fiicei sale la nuntă.

Sursă: Instagram

Fratele ei a publicat mai multe fotografii

Printre invitați s-a numărat și cel de-al patrulea fiu al sultanului Brunei, Prințul Mateen (31 de ani), care este votat în mod regulat printre cei mai eligibili regali din lume. Fostul student și jucător de polo de la SOAS a adunat 2,1 milioane de urmăritori pe Instagram, unde publică imagini de angajamente regale, meciuri de polo și vacanțe.

„Sunt extrem de fericit pentru draga mea soră mai mare”, a scris el în dreptul fotografiilor. El și-a ținut fanii la curent pe rețelele de socializare, postând fotografii de la ceremonia de de pe 11 ianuarie și de la ritualul final de nuntă, care a avut loc pe 15 ianuarie.

Fotografia în care apare Prințului Abdul Mateen cu tinerii căsătoriți a stârnit speculații despre o eventuală viitoare nuntă. Presupusa lui iubită, Anisha Isa Kalebic, este și ea în fotografie. Anisha a fost pozată la nuntă cu ceea ce părea a fi un inel cu diamant pe degetul inelar.

Data nunții Prințesei Azemah a fost anunțată în noiembrie, potrivit presei locale, iar invitații au vorbit despre participarea la eveniment. „A fost o onoare să fiu invitată la festivitățile de nuntă și să asistăm pentru prima dată la o nuntă regală în persoană, deoarece aceste evenimente le vedem doar la televizor și în filme!” a declarat pentru Buletinul Borneo, Ambra Dickie, Înaltul Comisar canadian pentru Brunei.

Vezi și: Principesa Margareta și principele Radu au serbat nunta de argint. Unde a avut loc și cine a participat 

Sultanul Brunei a devenit cel mai longeviv monarh în viață din lume după moartea Reginei Elisabeta a II-a în septembrie anul trecut. Hassanal Bolkiah nu este doar monarhul absolut al Brunei și liderul suprem al credinței islamice, ci și prim-ministrul țării, ministrul de finanțe, ministrul afacerilor externe și comerțului, șeful poliției, ministrul apărării și comandantul forțelor armate și chiar cancelarul universității naționale. Are o avere personală estimată la 27,7 miliarde de dolari, ceea ce i-a adus un loc printre cei mai bogați conducători din lume.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net