Regina Elisabeta a II-a, răpusă de durere. Data de 31 ianuarie este una tragică pentru suverană

Ultima actualizare:

Astăzi, cu exact 70 de ani în urmă, Regina și Prințul Philip s-au îmbarcat într-un turneu regal în locul tatălui Elisabetei a II-a, George al VI-lea, iar momentul avea să fie unul extrem de important pentru Casa Regală a Marii Britanii. 

Ziua de 31 ianuarie este una dureroasă pentru regina Elisabeta Sursă foto: Gettyimages
Ziua de 31 ianuarie este una dureroasă pentru regina Elisabeta Sursă foto: Gettyimages

Elisabeta a II-a a devenit oficial monarh în februarie 1952, după moartea tristă a iubitului ei tată, George al VI-lea.

70 de ani de la moartea regelui se împlinesc duminică, 6 februarie. Cu toate acestea, ziua de astăzi aduce aminitiri neplăcute pentru regina Marii Britanii.

Asta pentru că 31 ianuarie 1952 a fost ultima oară când l-a văzut înainte ca regele să moară. Atunci când s-a întors în Marea Britanie, din turneul în care plecase alături de prințul Philip, Elisabeta a aII-a a fost încoronată regină, informează The Mirror.

Regele George al VI-lea a condus-o pe Elisabeta a II-a la aeroport Sursă foto: Gettyimages
Regele George al VI-lea a condus-o pe Elisabeta a II-a la aeroport Sursă foto: Gettyimages

La îmbarcarea în avion, cei doi au fost conduși de către regele George al VI-lea. Câteva zile mai târziu, starea de sănătate a suveranului s-a înrăutățit, iar el s-a stins din viață. Cel care i-a dat vestea tragică Elisabetei a fost cel care avea să-i devină soț, prințul Philip. 

Conștientă mereu de datoria ei publică, Elisabeta a discutat imediat despre aspectele practice ale întoarcerii ei în Anglia. Personalul a avut grijă ca viitoarea regină să poarte o ținută de doliu atunci când avea să aterizeze în Marea Britanie. 

Când avionul regal a aterizat la Londra, o rochie neagră a fost adusă la bord pentru ca Elisabeta să o îmbrace înainte ca ea să iasă în văzul publicului și a presei. La aterizare, așteptând să o întâmpine, erau demnitari, inclusiv prim-ministrul Winston Churchill.

Regina s-a retras la Wood Farm

În prezent, regina petrece timp la Sandringham, la Wood Farm, unde răposatul ei soț, Prințul Philip, și-a petrecut ultimii ani ai vieții.

Cuplul a trăit separat în ultimii ani ai vieții prințului Philip, ducele de Edinburgh fiind stabilit la Wood Farm, în timp ce regina a rămas la Palatul Buckingham. Ea mergea în mod regulat să-l vadă când nu trebuia să participe la ceremonii oficiale. 

Anul acesta, aniversarea morții tatălui ei va fi deosebit de emoționantă pentru regina Elisabeta. Nu numai că se vor împlini 70 de ani de la moartea lui George al VI-lea, dar va fi pentru prima dată când ea va marca decesul regelui fără iubitul ei Philip alături de ea.

   Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net