Reprezentant OMS: «Strănutul nu este un simptom al Covid-19». La ce trebuie să fiți atenți

Ultima actualizare:

    Simptomele caracteristice infecției cu noul coronavirus sunt tusea seacă și febra, nu strănutulfoto: Shutterstock
Simptomele caracteristice infecției cu noul coronavirus sunt tusea seacă și febra, nu strănutulfoto: Shutterstock

Doctorul Bruce Aylward, de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a condus echipa care a analizat luna trecută situația din China, a prezentat cele mai eficiente măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus și a vorbit despre simptomele care trădează infectarea cu Covid-19.

Doctorul Bruce Aylward a spus, într-un interviu citat de Euronews și preluat de News.ro, că interdicţiile de călătorie „în general nu sunt parte din arsenalul pe care să îl foloseşti într-un astfel de caz”. „Ceea ce am descoperit, ca principiu destul de robust, este că nu ajută să restricţionezi mobilitatea”, a spus Aylward. „Ceea ce interesează cu adevărat este unde se află virusul. Virusurile la pacienţi, virusurile la contacţii apropiaţi”.

Numeroase ţări au luat, în ultimele săptămâni, măsuri importante - principala fiind suspendarea călătoriilor în străinătate şi plasarea în carantină a mai multor oraşe şi regiuni. Reprezentantul OMS a recunoscut că „oamenii sunt derutaţi” legat de coronavirus. El spune că simplele măsuri - precum spălarea mâinilor - şi testarea rapidă, în cazul în care o persoană este suspectă că a fost expusă COVID-19, sunt mai eficiente.

Reprezentant OMS: și pesoane de 30, 40 şi 50 de ani se îmbolnăvesc de Covid-19

Aylward a înlăturat şi câteva dintre miturile şi preconcepţiile generate pe seama COVID-19. El a spus că oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi cu privire la bunurile pe care le cumpără şi care vin din zone cu număr mare de cazuri şi a amintit că strănutul nu este simptom al bolii, ci febra şi tusea seacă.

Specialistul a insistat asupra faptului că cele mai multe persoane infectate cu noul coronoravirus au prezentat simptome ușoare și s-au vindecat.

În cele mai multe cazuri, coronavirusul provoacă simptome uşoare sau moderate, precum febra şi tusea. La unii oameni, în special vârstnici şi cei care au deja probleme de sănătate, el provoacă simptome mai severe, precum pneumonia.

Citește și:

Studiu Coronavirus. Covid-19 rămâne în organism şi cinci săptămâni de la infectare

Noul coronavirus va dispărea când se va încălzi vremea? Un specialist de la Harvard explică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că oamenii care prezintă simptome uşoare se recuperează în aproximativ două săptămâni, în timp ce persoanele care dezvoltă o formă mai severă a bolii, în 3 până la 6 săptămâni.

Deşi vârstnicii care suferă de alte boli reprezintă grupa aflată în cel mai mare risc, oameni de 30, 40 şi 50 de ani se îmbolnăvesc și ei de COVID-19, a mai spus Aylward. „Cei mai mulţi dintre ei se recuperează şi vor fi bine. Unii, nu. Iar alţii vor muri”.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului la finalul anului trecut în China, peste 140.000 de oameni din 122 de ţări au fost infectaţi, iar mai mult de 65.000, vindecaţi. Numărul deceselor a depăşit 4.600.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net