Restaurantul care servește „bureți cu detergent” și „apă de vase”. „Mănânci pe propriul risc”. Unde se află și cât costă experiența?
În ultima vreme, meniurile restaurantelor au început să includă preparate tot mai neobișnuite, de la gândaci prăjiți până la feluri cu arome surprinzătoare. Dar ce-ai spune dacă ți s-ar servi „bureți cu detergent” și „apă de vase”?

Cei care ajung la restaurantul KANTIN, din Malaezia își pot răsfăța papilele gustative cu astfel de preparate neconvenționale, anunță „The Sun”. În meniul localului se regăsesc deserturi cu nume ciudate precum „bureți cu detergent” și băuturi denumite „apă de vase”, însă nu așa cum ți-ai imagina la prima vedere.
Par ciudate, dar sunt comestibile
Toate aceste delicatese sunt comestibile și realizate cu mare atenție la detalii. Desertul, care imită perfect un burete de spălat vase, este făcut din pandișpan galben și verde, aromat cu unt de lămâie și marmeladă de portocale. „Spuma de săpun” este, de fapt, o spumă fină de lămâie, iar „detergentul” lichid este, de fapt, un sirop de lime pandan, mai precizează publicația internațională.

Pentru cei curioși, „buretele cu detergent” costă 4,73 lire sterline (aproximativ 30 de lei) și face parte dintr-o ofertă specială care a devenit virală pe rețelele de socializare.
„Totul creează dependență!”
Situat în clădirea istorică The Granary, construită în anul 1885, KANTIN a atras atenția turiștilor din întreaga lume datorită meniului său inedit. Pe site-ul Tripadvisor, vizitatorii îl apreciază pentru atmosfera sa plină de viață și preparatele autentice: „Mănânci pe propriul risc. Totul creează dependență!”, a scris un internaut, în timp ce altul a notat: „Ne-am distrat grozav la acest restaurant. Singurul lucru care mă împiedică să-i dau 5 stele este lipsa lor ușoară de opțiuni pentru vegetarieni”.
De asemenea, un alt client a adăugat: „Este prima noastră vizită și a fost o experiență foarte plăcută. Mâncarea era plină de arome locale și făcea o masă gustoasă, negăsită în altă parte. Este prima noastră vizită la Kuching și prima noastră cină la o masă locală. Merită vizitat!”
































