Rusia a intrat pe teritoriul Ucrainei! Ordinele lui Putin au fost îndeplinite de armată

Ultima actualizare:

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat armatei să intre pe teritoriul celor două republici pe care Rusia le-a recunoscut luni seară. 

image

Luni seară, Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina, într-o mișcare considerată "ilegală" de către țările Occidentale. 

Regiunile separatiste din Ucraina se află într-un război hibrid încă din 2014, când Federația Rusă a anexat Crimeea. Încă de atunci, guvernele celor două țări se află într-un război prin intermediari, în care Rusia a finanțat, conform presei internaționale, grupurile de mercenari pentru a prelua controlul asupra regiunii. 

Rusia a intrat pe teritoriul Ucrainei

Cele două decrete militare privind recunoașterea regiunilor au în vedere intrarea armatei Federației Ruse pe teritoriul independent pentru menținerea păcii. 

De asemenea, același decret militar prevede că Rusia va putea să construiască baze militare pe teritoriul din Donețk și Luganks. 

Această recunoaștere prevede o încălcare a armistițiului de la Minsk, în care Rusia a promis că va sista orice conflict armat cu Ucraina. Acest armistițiu a venit pe fondul anexării Crimeei și a violențelor ce au fost prezente pe teritoriul țării fost-sovietice. 

Mai mulți civili au raportat, imediat după anunțul președintelui Putin, că au observat echipament militar circulând pe străzile noilor republici recunoscute de către Federația Rusă, prin intermediul interfax.

În urma acestui eveniment, țările europene au promis sancțiuni drastice împotriva Rusiei, iar SUA a interzis orice investiție sau conexiune economică cu cele două zone, Donețk și Luganks, potrivit Adevărul.ro

În ultimele zile, peste 840 de explozii au avut loc în regiunea Donbas , potrivit raportului OSCE, reprezentând încălcări directe ale armistițiului de la Minsk. De asemenea, în urma acestor violențe, mai multe persoane au fost evacuate de urgență, iar reclamele pro-ruse și care susțin independența regiunii au apărut pe străzile Donbasului. 

"Aşteptăm un sprijin clar şi eficient din partea partenerilor noştrii. Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten”, a adăugat președintele Ucrainei, Zelensky. 

În același timp, mai multe țări cu înclinații spre Kremlin și-au declarat susținerea pentru acțiunile președintelui Putin, printre care și Serbia. 

Rusia a intrat în Ucraina pentru a „menține pacea”

În ultimii ani, Rusia a distribuit sute de mii de pașapoarte cetățenilor din Donbas, spre încercarea lui Putin de a integra cetățenii ruși printre cetățenii ucrainieni aflați în cadrul zonelor separatiste. 

Chiar dacă Occidentul consideră că regiunea Donbas aparține Ucrainei, oficialitățile de la Kiev susțin că Federația Rusă a pus stăpânire peste aceste teritorii încă din 2014, în urma anexării Peninsulei Crimeea. 

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia, a descris acțiunile Moscovei de a recunoaște cele două regiuni pentru a proteja cetățenii vorbitori de limbă rusă, care locuiesc în Donețk și Lugansk împotriva a ceea ce el a caracterizat drept „agresiune ucraineană”. Într-o declarație tradusă adresată Consiliului de Securitate al ONU, Nebenzia a spus că recunoașterea acelor regiuni nu a avut loc „deodată”.

„Trebuie amintit că RPD și LPR și-au declarat independența față de Ucraina încă din 2014. Dar le recunoaștem abia acum, în ciuda sprijinului ridicat pentru a face acest lucru atât în ​​republici în sine, cât și în societatea rusă de la bun început.”, a transmis Nebezia.

Decret prezidențial ENG jpeg

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net