„Scobitori prăjite”, noul preparat care face ravagii printre adolescenți. „Sunt catalogate drept produse sanitare, nu mâncare”

Un nou preparat face furori pe rețelele de socializare. Este vorba despre „scobitori prăjite”. Cunoscuți pentru faptul că au tendința de a mânca produse neobișnuite, mai multe videoclipuri apărute în mediul online arată cum adolescenții sud coreeni gătesc scobitori prăjite, asezonate cu brânză. Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și a Medicamentelor din Coreea de Sud a emis o avertizare pentru cei care consumă acest preparat.

„Scobitori prăjite”, noul preparat care face furori în mediul online / foto: Pixabay
„Scobitori prăjite”, noul preparat care face furori în mediul online / foto: Pixabay

O nouă modă face ravagii printre adolescenții din Coreea de Sud. Mai multe videoclipuri apărute în mediul online îi arată pe aceștia cum gătesc și consumă scobitori prăjite. Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și a Medicamentelor din Coreea de Sud îi avertizează să nu mai mănânce scobitori din amidon, deoarece nu sunt „alimente” și nici nu sunt sigure pentru consum.

Scobitorile sunt clasificate ca produse sanitare, nu ca alimente, astfel ca nu s-a confirmat ca sunt sigure pentru consum”, a precizat, într-un comunicat de presă, Ministerul Alimentației, potrivit KoreaDaily.

Anunțul vine după ce o nouă tendință de „mukbang”, sau spectacole de mâncat, pentru „scobitori de amidon” a luat cu asalt rețelele de socializare și YouTube, devenind tot mai populare în rândul copiilor și adolescenților. „În timp ce mă uitam la mukbang pe YouTube, am văzut un videoclip în care se făceau cartofi prăjiți din scobitori”, spune un YouTuber într-un videoclip. Astfel că a încercat la rândul său. Le-a prăjit în ulei, apoi a turnat sos și le-a mâncat în fața camerei, declarând că sunt „foarte gustoase”. Videoclipul are peste 4.4 milioane de vizualizări.

„Nu s-a confirmat că acestea sunt sigure pentru consum”

„Asigurăm siguranță în utilizarea produselor sanitare prin stabilirea unor standarde pentru componentele, metodele de fabricație și utilizarea acestora, dar sfătuim să nu mâncați scobitori de amidon, deoarece nu s-a confirmat că acestea sunt sigure pentru consum”, a declarat ministerul.

De altfel, sud-coreeni sunt cunoscuți pentru faptul că au tendința de a mânca produse neobișnuite, însă, de această dată, părinții au apelat la forumurile online pentru a-ți exprima îngrijorarea cu privire la participarea copiilor la acest trend.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
sfantul dumitru traditii si obiceiuri webp
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Date personale, telefon jpg
coca cola ice jpeg
einstein jpg
tunel subteran shutter descopera1221 1024x683 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net