Mămăliga cu brânză, smântână, unt și ouă ochi. Avertismentului renumitului medic Virgiliu Stroescu cu privire la acest preparat

Într-o apariție recentă la România TV, medicul nutriționist Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, a atras atenția asupra unei mâncăruri iubite de români, dar cu potențiale efecte dăunătoare asupra sănătății - mămăliga cu brânză rasă, smântână, unt și ouă ochi. 

Virgiliu Stroescu. Foto: arhiva personală.
Virgiliu Stroescu. Foto: arhiva personală.

Medicul, despre colesterol: "Cea mai mare otravă a organismului"

Deși acest preparat are un gust delicios, Dr. Virgiliu Stroescu a subliniat că poate avea consecințe negative asupra nivelului de colesterol. Medicul a descris colesterolul ca fiind "cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre". A explicat că, deși colesterolul este esențial pentru producerea vitaminei D și a hormonilor, ficatul produce cantități necesare. Problema apare atunci când consumăm alimente bogate în colesterol, cum ar fi carne, lapte, brânză și ouă, care pot duce la creșterea nivelului de colesterol în sânge.

"Produsele de origine animală au colesterol, iar produsele vegetale nu au colesterol și sunt bogate în fibre vegetale, care sunt formidabile", a adăugat medicul.

Carnea din galantare, o altă provocare pentru sănătate

Dr. Stroescu a atras atenția și asupra carniței din galantare, evidențiind faptul că aceasta conține nitriți. Nitriții sunt utilizați pentru a menține culoarea cărnii și pot influența negativ sănătatea umană. A explicat că nitriții, împreună cu aminoacizii, pot fi cancerigeni și favorizează apariția cancerului.

"Carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier, iar fierul împreună cu oxigenul face o substanță neagră la culoare. Pentru a preveni schimbarea culorii, se adaugă nitriți, care sunt asemănători formolului. Nitriții favorizează cancerul și, împreună cu aminoacizii, sunt considerați cancerigeni", a avertizat medicul.

De asemenea, specialistul a mai subliniat și faptul că: "cercetătorii au spus clar că cei care mănâncă mai mult de 40 de grame de carne roșie pe zi le crește riscul de a face cancer cu 45%".

Este esențial să fim conștienți de conținutul nutrițional al alimentelor

Concluzia medicului este că, deși unele mâncăruri pot fi delicioase, este esențial să fim conștienți de conținutul lor nutrițional și de potențialele impacturi asupra sănătății noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net