Se caută medic cu 460.000 de lire sterline pe an + casă cu 4 camere! În ce oraș este posibil așa ceva

Multe orașe rurale din zonele îndepărtate ale Australiei se luptă să ocupe posturi în sectorul medical, atât de esențiale pentru comunități locale. Astfel, un oraș a decis să ofere 460.000 de lire sterline și o casă cu patru camere oricui este dispus să ocup postul de medic de familie. Criza de personal medical este tot mai accentuată și riscă să provoace o adevărată criză în acest sector.

femeie obeaza masurata de doctor jpeg

Medicul va primi o casă cu 4 camere

Un oraș izolat din Australia oferă un salariu uriaș și o locuință gratuită pentru un medic de familie care dorește să se stabilească acolo. De obicei, în aceste zone cel mai apropiat spital se regăsește la o distanță de câteva ore, fapt pentru care oamenii pot fi afectați pentru că nu le sunt asigurate serviciile medicale în mod prompt.

Quairading, un orășel din vestul Australiei, îi va oferi candidatului selectat un salariu de 460.000 de lire sterline și o casă cu patru dormitoare, fără chirie. Deci, absolut gratis!

Orașul se află la 170 km est de Perth și resimte efectele lipsei de medici de familie la nivel național. Cei 600 de locuitori din Quairading au nevoie disperată de un medic de familie, deoarece au rămas fără și de luni se zile se descurcă așa cum pot. Cei mai mulți dintre locuitori se tem că un dezastru este pe cale să se întâmple dacă nu va veni cineva să îi ajute. În ciuda ofertei aparent atrăgătoare, nimeni nu a fost dispus să ocupe postul vacant.

În același timp, un oraș vecin a fost nevoit recent și el să își închidă definitiv cabinetul medical după ce nu a reușit să găsească un medic de familie care să profeseze acolo

Statul este dispus să ajute

Nevoia de un medic de familie este atât de mare încât guvernul australian a intervenit și este dispus să ofere suma de 6.900 de lire sterline pe lună pentru medicul de familie ce vrea să rămână doi ani, dar și suma de 13.200 de lire sterline pe lună, dacă este dispus să rămână cinci ani.

la medic _ shutterstock 221050738 jpg

Președintele din Quairading Shire, Peter Smith, a declarat pentru publicația australiană The West că cei din consiliu nu vor cu mâinile în sân în situația în care comunitatea are o nevoie atât de mare de îndeplinit precum această urgență medicală: „Dacă nu avem un medic, nu vom avea o clinică medicală, apoi nu vom avea un spital, nu vom avea o farmacie și astfel va începe dispariția”, a spus acesta.

Potrivit Asociației Medicale Australiene, Australia se va confrunta cu un deficit de aproape 11.000 de medici de familie până în 2031. În perioada 2009-2019, cererea de medici a crescut cu peste 50%, iar unul dintre factorii principali este îmbătrânirea populației.

Quairading este o localitate situată în regiunea Wheatbelt și beeficiază în general de un val de precipitații crescut, ceea ce au făcut din ea un centru de putere pentru agricultură. Regiunea Wheatbelt este sursa a aproape două treimi din producția de grâu a statului, dar în ultimii 20 de ani a suferit din cauza depopulării și a declinului sectorului agricol, lăsând în urmă multe orașe precum Quairading.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net