Soldații ucraineni care luptă la Mariupol au depus armele în fața Rusiei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina, declanșat de către Vladimir Putin, continuă. Comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko a făcut un anunț neașteptat desspre modul în care decurge lupta pentru Mariupol.

Soldații care luptă la Mariupol vor depune armele Sursă foto: Profimedia
Soldații care luptă la Mariupol vor depune armele Sursă foto: Profimedia

Comandantul Regimentului Azov a anunțat că soldații ucraineni au primit ordinul de a înceta apărarea orașului căzut pradă bombardamentelor soldaților ruși. Ordinul a fost dat de către conducerea militară superioară, conform lui Denis Prokopenko. 

  „Ziua 86 a apărării lui Mariupolului. Conducerea militară superioară a dat ordin să fie salvate vieți, să se păstreze bunăstarea militarilor garnizoanei și să înceteze apărarea orașului”, a anunțat comandantul, prin intermediul unui mesaj video înregistrat. 

Citește și: Volodimir Zelenski și soția sa, pentru prima dată împreună, de când a început războiul 

Denis Prokopenko a precizat și care sunt cele mai importante condiții pe care luptătorii din Mariupol se străduiesc să le îndeplinească, în plin război. 

  „În ciuda luptelor grele, a apărării în timp ce suntem încercuiți și a lipsei de provizii, am continuat să reiterăm cele trei condiții care sunt cele mai importante pentru noi. Și anume, civili, răniți și cei care au fost uciși în acțiune. Am reușit să evacuăm civilii, răniții au primit îngrijirile medicale necesare și am reușit să-i evacuăm pentru a fi schimbați și returnați în teritoriile controlate de Ucraina", a transmis Denis Prokopenko.

În plus, Denis a subliniat că speră ca trupurile militarilor care au murit în luptă să fie înapoiate cât mai curând familiilor îndoliate pentru a putea avea parte de ceremonia necesară. 

Denis Prokopenko
Denis Prokopenko

Ministrul rus al Apărării a confirmat informația oferită de către Denis Prokopenko 

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia a confirmat că în jur de 2.000 de soldați ucraineni care luptă în Mariupol au depus deja armele. „Blocarea uzinei Azovstal continuă… Naționaliștii se predau în mod activ în captivitate. În acest moment, 1.908 de oameni au depus armele”, a declarat acesta. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Donbasul este „complet distrus” și a acuzat Rusia de o „tentativă deliberată și criminală de a ucide cât mai mulți ucraineni” după ce un sat din Cernihiv a fost atacat cu rachete, iar mai mulți civili nevinovați și-au pierdut viața.

Vezi și: Vladimir Putin este înconjurat de o armată de medici 

Senatul american a aprobat un ajutor financiar de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care președintele Joe Biden urmează să îl aprobeze cât mai curând. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net