Solda╚Ťii ucraineni care lupt─â la Mariupol au depus armele ├«n fa╚Ťa Rusiei

R─âzboiul din Ucraina, declan╚Öat de c─âtre Vladimir Putin, continu─â. Comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko a f─âcut un anun╚Ť nea╚Öteptat desspre modul ├«n care decurge lupta pentru Mariupol.

image
Solda╚Ťii care lupt─â la Mariupol vor depune armele Surs─â foto: Profimedia

Comandantul Regimentului Azov a anun╚Ťat c─â solda╚Ťii ucraineni au primit ordinul de a ├«nceta ap─ârarea ora╚Öului c─âzut prad─â bombardamentelor solda╚Ťilor ru╚Öi. Ordinul a fost dat de c─âtre conducerea militar─â superioar─â, conform lui Denis Prokopenko. 

  ÔÇ×Ziua 86 a ap─âr─ârii lui Mariupolului. Conducerea militar─â superioar─â a dat ordin s─â fie salvate vie╚Ťi, s─â se p─âstreze bun─âstarea militarilor garnizoanei ╚Öi s─â ├«nceteze ap─ârarea ora╚ÖuluiÔÇŁ, a anun╚Ťat comandantul, prin intermediul unui mesaj video ├«nregistrat. 

Cite╚Öte ╚Öi: Volodimir Zelenski ╚Öi so╚Ťia sa, pentru prima dat─â ├«mpreun─â, de c├ónd a ├«nceput r─âzboiul 

Denis Prokopenko a precizat ╚Öi care sunt cele mai importante condi╚Ťii pe care lupt─âtorii din Mariupol se str─âduiesc s─â le ├«ndeplineasc─â, ├«n plin r─âzboi. 

stanga
dreapta
detaliu1 mariupol 9 mai jpeg
teatru mariupol h 57613885 jpg
detaliu2 mariupol distrugeri copy jpg
detaliu4 Mariupol (EPA EFE) h 57625162 jpeg
mariupol blocuri distruse jpg
foto mariupol cladiri istorice jpg
mariupol varianta foto distrugeri jpg
detaliu3 mariupol distrugeri jpg
mariupol pluș copy jpg
mariupol teatru tw2 png
mariupol afp jpg
mariupol teatru afp jpg
mariupol spital afp jpg
mariupol distrus webp
Mariupol Profimedia jpg
Mariupol profimedia 7 jpg

  ÔÇ×├Än ciuda luptelor grele, a ap─âr─ârii ├«n timp ce suntem ├«ncercui╚Ťi ╚Öi a lipsei de provizii, am continuat s─â reiter─âm cele trei condi╚Ťii care sunt cele mai importante pentru noi. ╚śi anume, civili, r─âni╚Ťi ╚Öi cei care au fost uci╚Öi ├«n ac╚Ťiune. Am reu╚Öit s─â evacu─âm civilii, r─âni╚Ťii au primit ├«ngrijirile medicale necesare ╚Öi am reu╚Öit s─â-i evacu─âm pentru a fi schimba╚Ťi ╚Öi returna╚Ťi ├«n teritoriile controlate de Ucraina", a transmis Denis Prokopenko.

├Än plus, Denis a subliniat c─â sper─â ca trupurile militarilor care au murit ├«n lupt─â s─â fie ├«napoiate c├ót mai cur├ónd familiilor ├«ndoliate pentru a putea avea parte de ceremonia necesar─â. 

image
Denis Prokopenko

Ministrul rus al Ap─âr─ârii a confirmat informa╚Ťia oferit─â de c─âtre Denis Prokopenko 

Serghei ╚śoigu, ministrul Ap─âr─ârii din Rusia a confirmat c─â ├«n jur de 2.000 de solda╚Ťi ucraineni care lupt─â ├«n Mariupol au depus deja armele. ÔÇ×Blocarea uzinei Azovstal continu─âÔÇŽ Na╚Ťionali╚Ötii se predau ├«n mod activ ├«n captivitate. ├Än acest moment, 1.908 de oameni au depus armeleÔÇŁ, a declarat acesta. 

Pre╚Öedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat c─â Donbasul este ÔÇ×complet distrusÔÇŁ ╚Öi a acuzat Rusia de o ÔÇ×tentativ─â deliberat─â ╚Öi criminal─â de a ucide c├ót mai mul╚Ťi ucraineniÔÇŁ dup─â ce un sat din Cernihiv a fost atacat cu rachete, iar mai mul╚Ťi civili nevinova╚Ťi ╚Öi-au pierdut via╚Ťa.

Vezi ╚Öi: Vladimir Putin este ├«nconjurat de o armat─â de medici 

Senatul american a aprobat un ajutor financiar de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care pre╚Öedintele Joe Biden urmeaz─â s─â ├«l aprobeze c├ót mai cur├ónd. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

gabi badalau evenimente jpg
image png
peter imre corina d─ânil─â jpg
646x404 (1) jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg